Breaking News

Η νέα Porsche 911 καταλαβαίνει πότε ο δρόμος είναι βρεγμένος (video)

Η νέα Porsche 911 καταλαβαίνει πότε ο δρόμος είναι βρεγμένος (video)

Ένα είναι σίγουρο, ότι το τεχνολογικό υπόβαθρο της νέας Porsche 911 έχει ανέβει αρκετά.

Η γερμανική εταιρεία των supercars λοιπόν μας εντυπωσιάζει εξηγώντας μας πως λειτουργεί το “wet mode” της νέας 911.  Σύμφωνα με την Porsche το “wet mode” έχει την ικανότητα να ανιχνεύει μόνο του πότε το οδόστρωμα είναι ολισθηρό λόγω βροχής, χρησιμοποιώντας ειδικούς ακουστικούς αισθητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι στους εμπρός τροχούς της νέας 911.

Στη συνέχεια προσαρμόζονται επίσης αυτόματα τα συστήματα σταθερότητας και πρόσφυσης της νέας 911, ώστε να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και άμεσος ο χειρισμός της, ενώ μπορεί να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια πάνω στη βρεγμένη άσφαλτο.

Μπορεί επίσης να επεκταθεί η πίσω αεροτομή, αν κριθεί αναγκαίο, για επίτευξη καλύτερης πρόσφυσης στον πίσω άξονα. Παράλληλα προσαρμόζεται αυτόματα η κατανομή της ροπής στους τροχούς και η κλιμάκωση στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι δε μειώνεται η τελική ταχύτητα ούτε η ισχύς του κινητήρα, επομένως ο οδηγός δεν πρέπει να το παρακάνει. Κάτω από ορισμένες συνθήκες το “wet mode” ζητά από τον οδηγό μέσω ένδειξης να το ενεργοποιήσει χειροκίνητα πατώντας ένα κουμπί που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.


Tags assigned to this article:
911Porschewet modeολισθηρότητα

Related Articles

Νέα έκδοση της Lotus Exige εμπνευσμένη από ένα μονοθέσιο

Μια νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής μόλις 25 αντιτύπων της Exige δημιούργησε η Lotus, η οποία ονομάζεται Cup 430 Type

Το Nissan GT-R βιντεοσκοπεί το κορυφαίο GT-R Nismo

Αν ποτέ συναντήσετε στο δρόμο το νέο Nissan GT-R Nismo είναι μάλλον απίθανο να προλάβετε να το φωτογραφήσετε ή να

Διέλυσε σε τρακάρισμα Ferrari λίγες ώρες μετά την αγορά της

Όταν αγοράζουμε καινούργιο αυτοκίνητο «τρέμουμε» ακόμα και την παραμικρή γρατζουνιά που μπορεί να του προξενήσουμε. Φανταστείτε τώρα να έχετε πληρώσει