Breaking News

Στάθμευση σε ράμπες διάβασης και σε θέσεις ατόμων με αναπηρία-736 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

Στάθμευση σε ράμπες διάβασης και σε θέσεις ατόμων με αναπηρία-736 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

Το πιο αντικοινωνικό και εγωιστικό τους πρόσωπο δείχνουν καθημερινά δεκάδες οδηγοί στην Ελλάδα σταθμεύοντας τα οχήματα τους σε ράμπες διάβασης και σε θέσεις που προορίζονται για άτομα με αναπηρία.

Η Τροχαία στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων προσπαθεί να περιοριστεί το εν λόγω φαινόμενο. Έτσι λοιπόν από 14 έως 20 Ιανουαρίου στους δρόμους όλης της χώρας βγήκαν 566 συνεργεία της Τροχαίας, τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά 2.261 ελέγχους οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 736 παραβάσεις που αφορούσαν στάθμευση μπροστά από ράμπες διάβασης και σε θέσεις ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (158), των Χανίων (47), του Ηρακλείου (40), της Θεσσαλονίκης (35), της Αρκαδίας (35), της Λάρισας (31) και των Σερρών (25).

Ας σεβαστούμε όλοι επιτέλους το δικαίωμα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας να μετακινούνται ανεμπόδιστα και ας μην επιβάλλουμε άλλο πια το νόμο του ισχυρότερου στη «ζούγκλα» της πόλης.



Related Articles

Αναζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες, ένας ακόμα συνάνθρωπος μας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε τις

Στην Κρήτη η Τροχαία έκοψε πάνω από 1.700 κλήσεις σε επτά μέρες! – Ποιο είναι το top3 των τοπικών παραβάσεων

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη με την οδική ασφάλεια είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο λύση δεν έχει

Νταλίκα παρασέρνει αυτοκίνητο σε διασταύρωση (video)

Όσο προσεκτικά και να οδηγεί κανείς υπάρχουν κάποιου είδους συγκρούσεις που δυστυχώς δεν είναι στο χέρι σου να τις αποφύγεις.