Breaking News

Εξετάζεται η κατάργηση αυτοκινητόδρομων χωρίς όριο ταχύτητας στη Γερμανία

Εξετάζεται η κατάργηση αυτοκινητόδρομων χωρίς όριο ταχύτητας στη Γερμανία

Για ορισμένους οδηγούς, ειδικά για όσους έχουν κάποιο supercar, τα τμήματα αυτοκινητόδρομων στη Γερμανία όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας (Autobahns) είναι μάλλον ένας παράδεισος.

Ωστόσο ενδέχεται να σταματήσει αυτή η απεριόριστη ελευθερία ταχύτητας, καθώς η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων από τις μεταφορές (όσο πιο γρήγορα πάει ένα αυτοκίνητο τόσο περισσοτέρους ρύπους εκπέμπει).

Σημειώνεται οι εκπομπές ρύπων από τις μεταφορές στη Γερμανία δεν έχουν μειωθεί από το 1999, ενώ η χώρα μπορεί να λάβει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν πάρει μέτρα.

Η αρμόδια για την υποβολή των προτάσεων επιτροπή στην Εθνική Πλατφόρμα για το Μέλλον της Κινητικότητας έχει καταθέσει ορισμένες προτάσεις στην οποίες περιλαμβάνεται η αύξηση των φόρων στα καύσιμα από το 2023, οι ποσοστώσεις στα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, το τέλος των φοροελαφρύνσεων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα και η θέσπιση ορίου ταχύτητας στου εν λόγω αυτοκινητόδρομους στα 130 χλμ./ώρα.

Η τελική έκθεση της επιτροπής με τα προτεινόμενα μέτρα θα κατατεθεί το Μάρτιο, ενώ οι οποίες αποφάσεις θα ενσωματωθούν σε νόμο για την αλλαγή του κλίματος.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Related Articles

Δυναμώστε την ένταση, η νέα Toyota Supra γκαζώνει (video)

Η Toyota αρνείται ακόμα πεισματικά να μας δείξει τη νέα Supra, παρότι ανεπίσημες φωτογραφίες της έχουν διαρρεύσει, ωστόσο η ιαπωνική

Πωλείται Mercedes ML μεταμφιεσμένη σε τανκ – Έχει ερπύστριες, «πολυβόλα» και σιδερογροθιά (φωτογραφίες)

Αν υπηρετήσατε στα τεθωρακισμένα και αναπολείτε τη στρατιωτική σας θητεία ή αν θέλετε να οδηγήσετε κάτι που να θυμίζει τανκ,

Πότε λάνσαρε η Audi το πρώτο της μοντέλο στην Αμερική; (video)

Πέντε δεκαετίες παρουσίας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού γιορτάζει φέτος η Audi. H γερμανική εταιρεία με σήμα τους τέσσερις ενωμένους