Breaking News

Σε μια μόνο εβδομάδα 324 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη στην Ελλάδα

Σε μια μόνο εβδομάδα 324 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη στην Ελλάδα

Είναι εγκληματικό σε μια πολιτισμένη χώρα του δυτικού κόσμου το 2019 πολλοί οδηγοί να παραβιάζουν συστηματικά τον ερυθρό σηματοδότη.

Απόδειξη αποτελούν τα αποτελέσματα πρόσφατων στοχευμένων σχετικών ελέγχων που πραγματοποίησε από 7 έως 13 Ιανουαρίου η Τροχαία. Σε διάστημα λοιπόν μόλις μιας εβδομάδας τα 378 συνολικά συνεργεία της Τροχαίας που βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας έπειτα από ελέγχους σε 2.282 οχήματα βεβαίωσαν 327 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (35), της Αττικής (32), του Ηρακλείου (23), της Φθιώτιδας (20), των Χανίων (19) και της Άρτας (16).

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη συχνά οδηγεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ή σε σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν αρκεί μόνο να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Τροχαίας, αλλά θα πρέπει να περάσει στη συνείδηση όλων μας ότι το να παραβιάζεις ερυθρό σηματοδότη είναι σαν απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία όμως μπορεί να παρασύρει στο θάνατο ή στο σοβαρό τραυματισμών και άλλων οδηγών που δε φταίνε σε τίποτα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Μπήκε γκαζωμένος στη στροφή με Land Rover και παραλίγο να φύγει στο γκρεμό (βίντεο)

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο οδηγός ενός Land Rover Discovery είδε τη ζωή του να περνάει σαν ταινία από μπροστά

Το smartphone της Lamborghini που φορτίζει σε 35 λεπτά (video)

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Lamborghini κατασκευάζει αποκλειστικά τα διάσημα supercars της, ωστόσο πλέον αποτελεί είδηση ότι παρουσιάστηκε το πρώτο

Τα Range Rover δε ξέρουν κολύμπι (video)

Στο μυαλό μας έχουμε άρρηκτα συνδεδεμένα τα Range Rover ως οχήματα παντός εδάφους, είναι όμως έτσι; Κατά μια έννοια ναι,