Breaking News

Το λεωφορείο Toyota Sora κινείται με υδρογόνο

Το λεωφορείο Toyota Sora κινείται με υδρογόνο

Η Toyota επεκτείνει την ιδέα της υδρογονοκίνησης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο λεωφορείο Sora.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία το Sora Concept θα αποτελέσει τη βάση για ένα λεωφορείο παραγωγής που θα κινείται με υδρογόνο. Το λανσάρισα του αναμένεται το 2018 και θα κατασκευαστούν 100 αντίτυπα του, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο Τόκιο το 2020 εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το Sora Concept, όπως αναφέρει η Toyota, θα μπορεί να μεταφέρει ένα σεβαστό αριθμό επιβατών, ενώ θα δίνει έμφαση στην ασφάλεια, αλλά και στις άνετες και ξεκούραστες διαδρομές. Συγκεκριμένα θα μπορεί να μεταφέρει τον οδηγό, 22 καθιστούς επιβάτες και 56 όρθιους, σύνολο δηλαδή 79.

Παράλληλα δε θα επιβαρύνει την ατμοσφαιρική μόλυνση των πόλεων, καθώς θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Εξοπλίζεται με οκτώ συνολικά κάμερες που είναι εγκατεστημένες εντός και εκτός του λεωφορείου, ώστε να παρακολουθούν την κίνηση των πεζών και των μοτοσικλετιστών γύρω από αυτό, ενώ ο οδηγός θα ενημερώνεται με ηχητικές και οπτικές ενδείξεις σε ενδεχόμενο κίνδυνο. Οι επιταχύνσεις του θα είναι ομαλές, ώστε να μην προκαλούνται αναταράξεις στους όρθιους επιβάτες.

Επίσης θα σταματάει αυτόματα σε απόσταση 3 έως 6 εκατοστών από τη στάση του λεωφορείου, ενώ από τις θύρες επιβίβασης θα υπάρχει κενό 10 εκατοστών, ώστε να διευκολύνονται όσοι κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια.

Το πρώτο δρομολόγιο του Sora Concept έχει ως προορισμό το 45ο Σαλόνι του Τόκιο, όπου θα φτάσει στις 25 Οκτωβρίου.


Tags assigned to this article:
Sora ConceptToyota

Related Articles

Με χρώμα παπαγάλου και δικό του drone το διασωστικό Nissan Frontier Sentinel (video)

Αίσθημα ασφάλειας θέλησε να καλλιεργήσει η Nissan στη Βραζιλία και για το λόγο αυτό παρουσίαζε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του

Τι προκαταβολή χρειάζεται για το νέο Audi E-Tron;

Η Audi οριστικοποίησε την ημερομηνία παγκόσμια πρεμιέρας του νέου ηλεκτροκίνητου E-Tron. Στις 17 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα δούμε για πρώτη φορά

Φύλακας σκύλος που δε γαυγίζει, ούτε δαγκώνει – Το έξυπνο ρομπότ των Jaguar-Land Rover (φωτογραφίες & βίντεο)

Το «κατοικίδιό» της μας συστήνει η JLR (Jaguar-Land Rover), το οποίο ονομάζεται Rover και είναι ένας ρομποτικός σκύλος. Ο Rover δεν