Breaking News

Πού κατασκευάστηκαν 1.000.000 Dacia; (video)

Πού κατασκευάστηκαν 1.000.000 Dacia; (video)

Γιορτινό κλίμα επικρατεί στο εργοστάσιο της Renault που βρίσκεται στην πόλη Ταγγέρη του Μαρόκου.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι η παραγωγή του εν λόγω εργοστασίου έφτασε τις 1 εκατομμύριο μονάδες. Το αυτοκίνητο ορόσημο που οδήγησε σε αυτό το ρεκόρ είναι ένα Dacia Lodgy βαμμένο στην απόχρωση “Azurite Blue”, το οποίο τροφοδοτείται από πετρελαιοκινητήρα, ενώ προορίζεται για έναν πελάτη στην Τουρκία.

Μιλώντας με αριθμούς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα 474.840 Sandero, 320.078 Dokker και 193.181 Lodgy.

Πέρα από τη αγορά του Μαρόκου τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται εκεί ταξιδεύον σε 73 διαφορετικές χώρες.  Η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου είναι 340.000 οχήματα, λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα σε τρεις οκτάωρες βάρδιες.

Τα μισά από τα μοντέλα της Dacia έχουν ως χώρα προέλευσης το Μαρόκο, καθώς πέρα από την Ταγγέρη υπάρχει ακόμα ένα εργοστάσιο, το  SOMACA στην Καζαμπλάνκα.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι 4 στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται στο Μαρόκο ανήκουν στο Groupe Renault.

Παράλληλα το εργοστάσιο στην Ταγγέρη διακρίνεται για τη φιλικότητα του προς το περιβάλλον, καθώς έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και καθόλου βιομηχανικά απόβλητα.



Related Articles

Με σχεδίαση που θα συζητηθεί το νέο Hyundai Kona

To 2017 έκανε πρεμιέρα το Hyundai Kona, το οποίο αμέσως ξεχώρισε με την ανατρεπτική, για τα δεδομένα της Hyundai, σχεδιαστική

Ανακαλούνται πάνω από 190 υβριδικά Volvo στην Ελλάδα για αναβάθμιση λογισμικού

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι

Κίτρινο βέλος που σκίζει την άσφαλτο η νέα Mercedes CLA 35 (video)

Ο «θρόνος» στη γκάμα της Mercedes CLA έχει πλέον καταληφθεί από τη νέα CLA 35, μέχρι βέβαια να εκθρονιστεί από