Breaking News

Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό

Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό

Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της αυτόνομης οδήγησης είναι να υπάρξει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο από τα κράτη.

Για το λόγο αυτό στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α ψηφίστηκαν νόμοι που θα επιτρέπουν από τον Ιούνιο του 2018 σε αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό να κυκλοφορούν νόμιμα σε όλη την επικράτεια της Πολιτείας.

Οι σχετικοί νόμοι προβλέπουν ότι τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να διαθέτουν αισθητήρες που να καταγράφουν το χρονικό 30 δευτερολέπτων πριν από μια ενδεχομένη σύγκρουση. Παράλληλα τονίζεται ότι θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να παρεκκλίνουν από αυτόν μόνο αν είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των επιβατών. Στόχος των εν λόγω νομών είναι να άρουν τα εμπόδια στις δοκιμές εξέλιξης της σχετικής τεχνολογίας στους δημόσιους δρόμους.

Ήδη στην Καλιφόρνια πάνω από σαράντα εταιρίες ασχολούνται με την αυτόνομη οδήγηση όπως η Ford, η Tesla, η General Motors, η Alphabet, η Apple και η Samsung όμως η ανθρώπινη παρουσία μέσα στο όχημα είναι ακόμα επιβεβλημένη.


Related Articles

Τι το ξεχωριστό θα έχει η νέα πίστα της Toyota;

Η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης από την Toyota απαιτεί να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα βήματα για την τελειοποίηση της, ωστόσο αυτά

Η Renault σας βοηθά να μεταφέρετε τα ψώνια από τα IKEA (video)

Σας έχει συμβεί να ψωνίσετε από τα γνωστά καταστήματα οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ, αλλά να μην έχετε τρόπο να μεταφέρετε τα

Το νέο Suzuki Swift έφτασε Ελλάδα – Οι τιμές και ο εξοπλισμός του (φωτογραφίες)

H τέταρτη γενιά του Suzuki Swift διατίθεται πλέον στη χώρα μας και η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε τις τιμές του.