Breaking News

Με το Toyota Concept-i Walk δε χρειάζεται να περπατάτε

Με το Toyota Concept-i Walk δε χρειάζεται να περπατάτε

Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία όπως λένε οι γιατροί, ωστόσο μερικές φόρες είναι κουραστικό και θέλεις απλά να χρησιμοποιήσεις το νέο Toyota Concept-i Walk.

Η πρεμιέρα του καινοτόμου Concept-i Walk θα πραγματοποιηθεί στο 45ο Σαλόνι του Τόκιο, ενώ με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικά πατίνι όμως στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα. Διαθέτει τρεις τροχούς και δυο βραχίονες που επικοινωνούν στο πάνω τμήμα τους, ενώ η απόσταση μεταξύ τους αυξομειώνεται για καλύτερη σταθερότητα.

Ο αναβάτης του δε θα χρειάζεται να μετακινεί το βάρος του σώματος του για να αρχίσει να κινείται το Concept-i Walk, ενώ η χαμηλή του βάση για τα ποδιά θα επιτρέπει τη χρήση του από ηλικιωμένους ανθρώπους και από άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Σύμφωνα με την Toyota το Concept-i Walk καταλαμβάνει στο δρόμο τον ίδιο χώρο με ένα πεζό, καθώς οι διαστάσεις του σε μήκος, πλάτος και ύψος είναι 500 χλστ., 700 χλστ. και 400 χλστ. αντίστοιχα, ενώ ο κύκλος στροφής του είναι μικρότερος από το μήκος του.

Το Concept-i Walk είναι ηλεκτροκίνητο και η αυτονομία του κυμαίνεται από 10 έως 20 χλμ., ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξενάγηση εξωτερικών τουριστικών χώρων και για την πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς.


Tags assigned to this article:
Concept-i WalkToyota

Related Articles

Σαγηνεύει η νέα Porsche 911 (video)

Ένα από τα πιο εμβληματικά supercars στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης αναμφισβήτητα είναι η Porsche 911. Επομένως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Πλήρως τακτοποιημένο το εσωτερικό του νέου Volvo XC40 (video)

Τάξη έρχεται να βάλει το νέο Volvo XC40 στην ακαταστασία που επικρατεί πολλές φορές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με

Έρχεται αερόσακος ανάμεσα στο κάθισμα οδηγού και συνοδηγού

H εξέλιξη της παθητικής ασφάλειας στα σύγχρονα αυτοκίνητα έχει φέρει πληθώρα αερόσακων εντός της καμπίνας τους. Αερόσακοι πλευρικοί, αερόσακοι τύπου