Breaking News

Η SEAT δίνει συμβουλές οδήγησης σε εγκυμονούσες γυναίκες (video)

Η SEAT δίνει συμβουλές οδήγησης σε εγκυμονούσες γυναίκες (video)

Χρήσιμες πληροφορίες και διευκρινήσεις δίνει η SEAT σε εγκυμονούσες γυναίκες που ανησυχούν για το αν είναι επικίνδυνο να οδηγούν.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισπανική εταιρία, αν ο γυναικολόγος δεν έχει δώσει διαφορετικές εντολές, είναι απόλυτα ασφαλές για μια γυναίκα που βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα να οδηγεί.

Διευκρινίζεται βέβαια ότι η χρήση της ζώνης ασφαλείας δεν είναι μόνο υποχρεωτική από το νόμο, αλλά και απαραίτητη για την προστασία του εμβρύου. Το κάτω τμήμα της ζώνης ασφαλείας δε θα πρέπει να πιέζει την κοιλιά, αλλά ούτε και το επάνω διαγώνιο. Με τη χρήση της ζώνης ασφαλείας μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών από το ενδεχόμενη επαφή της κοιλιάς με το τιμόνι, με τη σχετική απόσταση να καθορίζεται στα 25 εκατοστά.

Ο αερόσακος εξακολουθεί να παραμένει σύμμαχος των γυναικών ακόμα και όταν αυτές κυοφορούν, επομένως δε συνίσταται η απενεργοποίηση του. Αναφέρεται ακόμα ότι η πλάτη του καθίσματος θα πρέπει να είναι σε κάθετη θέση. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καλό θα ήταν να φορούν στα ταξίδια μια εδική ζώνη κάτω από την κοιλία τους για να αισθάνονται πιο άνετα.

Παράλληλα κρίνεται απαραίτητο να φορούν άνετα και ίσια παπούτσια όταν οδηγούν, να κρατούν μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, να αποφεύγουν απότομους ελιγμούς και να κάνουν συχνές στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Γενικότερα δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος μήνας της εγκυμοσύνης που κρίνεται απαραίτητο να σταματήσει μια γυναίκα να οδηγεί. Θα πρέπει να το πράξει όμως αν δεν αισθάνεται άνετα πίσω από το τιμόνι, αν και οι περισσότερες γυναίκες σταματούν να οδηγούν τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης τους.


Tags assigned to this article:
SEAT

Related Articles

To Range Rover Evoque περνάει άνετα το μεγαλύτερο σαμαράκι (video)

Τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Evoque απέδειξε η Range Rover εντός της πόλης και όχι σε κάποιο χωμάτινο, λασπωμένο ή

Το πρώτο πολυτελές Fiat Panda από την Trussardi (video)

H δημοτικότητα του Fiat Panda οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο ότι είναι ένα αρκετά οικονομικό και ευέλικτο αυτοκίνητο

Από αυτά τα σκίτσα θα προκύψει το νέο Hyundai Santa Fe

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Santa Fe δημοσίευσε η Hyundai, δείχνοντας μας το από μπροστά αλλά και από πίσω.