Breaking News

Έτσι θα είναι τα ιπτάμενα ταξί του μέλλοντος (video)

Έτσι θα είναι τα ιπτάμενα ταξί του μέλλοντος (video)

Τα φλας των φωτογράφων στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ μπορεί να αστράφτουν πάνω στα νέα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών, ωστόσο αξίζει την προσοχή μας ένα ξεχωριστό όχημα που βρίσκεται εκεί.

Ο λόγος για το υπό κλίμακα MOBi-ONE της AirSpaceX, το οποίο δε διαθέτει τροχούς αλλά έλικες, καθώς μπορεί να πετάξει. Πέρα από ηλεκτροκίνητο είναι και αυτόνομο , επομένως δε χρειάζεται πιλότο.

Ποια είναι η σκοπιμότητα του θα αναρωτιέστε τώρα και θα σας απαντήσουμε η μεταφορά επιβατών και των αποσκευών τους. Συγκεκριμένα το MOBi-ONE μπορεί να μεταφέρει σε αεροδρόμια και σε αστικά κέντρα μέχρι και τέσσερις επιβάτες, αλλά και αποσκευές βάρους έως 100 κιλά. Μπορεί να καλύπτει αποστάσεις 96 χλμ., ενώ η μεγίστη ταχύτητα που αναπτύσσει στους αιθέρες φτάνει τα 402 χλμ./ώρα.

Το MOBi-ONE έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την αεροπορική εταιρία του Ντιτρόιτ, ενώ μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σαν ελικόπτερο, αλλά να πετάει σαν αεροπλάνο, κάτι που μπορείτε να το δείτε  και στο παρακάτω video. Παράλληλα αναφέρεται ότι το MOBi-ONE θα έχει τρία προγράμματα, για πτήση, μεταφορά εμπορευμάτων και κίνηση στο έδαφος.

Στόχος της AirSpaceX είναι μέχρι το 2026 να κυκλοφορούν 2.500 αεροσκάφη σαν το MOBi-ONE στις πενήντα μεγαλύτερες πόλεις των H.Π.Α.



Related Articles

Μπούκαραν με κλεμμένο Audi σε εμπορικό κέντρο (video)

Απίστευτα πλάνα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου “Vaughan Mills”, το οποίο βρίσκεται στο Οντάριο του Καναδά. Όπως θα

H φανταστική Lamborghini Forsennato (video)

Η λέξη φανταστική στον τίτλο έχει κυριολεκτική σημασία, καθώς η νέα Lamborghini Forsennato που παρατηρείτε εντυπωσιασμένοι αυτή τη στιγμή στις

Η διαφήμιση της Audi που κόπηκε ως προκλητική

Στο στόχαστρο έντονης κριτικής μπήκε μια διαφήμιση της Audi για το νέο RS4 Avant. Ο λόγος για την εικόνα που