Κομψό, πολυτελές και με καρότσα το νέο Mazda BT-50 (video)

Κομψό, πολυτελές και με καρότσα το νέο Mazda BT-50 (video)

Το νέο μοντέλο της Mazda θα συχνάζει σε εργοτάξια και χωράφια, καθώς ανήκει στην κατηγορία των pickup.

Ο λόγος για το νέο BT-50, για την ανάπτυξη του οποίου η Mazda χρησιμοποίησε ως θεμέλιο λίθο το Isuzu D-Max. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το προηγούμενο BT-50 βασίζονταν στο Ford Ranger.

Αναμφισβήτητα το νέο BT-50 είναι από τα πιο όμορφα και κομψά pickup της αγοράς, ειδικά στα εμπρός του τμήμα, όπου δεσπόζει η μεγάλη επιχρωμιωμένη του μάσκα, η οποία επεκτείνεται κάτω από τους εμπρός προβολείς που παραπέμπουν στα επιβατικά μοντέλα της Mazda. Στο πίσω τμήμα τώρα το νέο BT-50 δεν πρωτοτυπεί, καθώς υιοθετεί, όπως τα περισσότερα σύγχρονα pickup, κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα.

Παρατηρούμε ακόμα ότι το νέο BT-50 είναι διπλοκάμπινο, διαθέτει μεγάλα πλευρικά σκαλοπάτια, επενδύσεις χρωμίου στις εξωτερικές χειρολαβές των θυρών και στα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών.

Το εσωτερικό του νέου BT-50 εντυπωσιάζει, καθώς στην κατηγορία αυτή δεν έχουμε συνηθίσει τόση πολυτέλεια. Σκούρες καφέ δερμάτινες επενδύσεις δεν υπάρχουν μόνο στα καθίσματα αλλά στα πάνελ των θυρών, στο ταμπλό απέναντι από το συνοδηγό,  στη βάση της κεντρικής κονσόλας και στο κεντρικό υποβραχιόνιο.

Δείτε το τριάκτινο τιμόνι με τα ενσωματωμένα κουμπιά, τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων που επιτρέπει συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Κάτω από το εμπρός καπό του νέου BT-50 βρίσκεται ένας πετρελαιοκινητήρας 3.0 λίτρων απόδοσης 155 ίππων και 450 Nm ροπής. Σημειώνεται ότι το νέο ΒΤ-50 έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών και ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών.

Η λίστα με τα τεχνολογικά του συστήματα ασφαλείας δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα επιβατικά μοντέλα της Mazda, καθώς περιλαμβάνει adaptive cruise control, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, έλεγχο «τυφλής» γωνίας και έλεγχο οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας.

Στη μακρινή Αυστραλία το BT-50 θα λανσαριστεί αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.Related Articles

Το Nissan Navara περνάει πλέον πάνω από κάθε εμπόδιο

Οι εκτός δρόμου ικανότητες του Nissan Navara είναι γνωστές και μη αμφισβητήσιμες, ωστόσο χάρη στη νέα του έκδοση AT32 τίποτα

Πέντε λόγοι για να κάνετε δική σας αυτή την Bugatti Chiron

Υπάρχουν πέντε ξεχωριστοί λόγοι για τους οποίους πολλοί θα ήθελαν να κάνουν δική τους τη συγκεκριμένη Bugatti Chiron. O πρώτος

Στο νέο Toyota Hiace χωράνε τα πάντα

Η πολυχρηστικότητα του νέου Toyota Hiace το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο στους επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους ιδιώτες, καθώς ενδείκνυται