Breaking News

Η στιγμή που το Tesla Cybertruck εξερράγη μπροστά από το ξενοδοχείο του Τραμπ (βίντεο & φωτογραφίες)

Η στιγμή που το Tesla Cybertruck εξερράγη μπροστά από το ξενοδοχείο του Τραμπ (βίντεο & φωτογραφίες)

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αμερικής μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα με ηλεκτρικά pickup οχήματα.

Το πρώτο περιστατικό, το οποίο έχει καταγραφεί  επίσημα ως τρομοκρατικό χτύπημα, συνέβη στη Νέα Ορλεάνη, όταν ένα ηλεκτρικό Ford F-150 Lightning έπεσε σε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που γιόρταζε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σκοτώνοντας δεκαπέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα.

Πίσω από το τιμόνι  του Ford F-150 Lightning βρίσκονταν ο 42χρονος Samshudd-Din Jabbar, βετεράνος του στρατού και πολίτης των Η.Π.Α από το Τέξας, ο οποίος είχε τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια ένα ηλεκτρικό Tesla Cybertruck εξερράγη μπροστά από το ξενοδοχείο Trump International στο Λας Βέγκας, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός ο οδηγός και να τραυματιστούν επτά άνθρωποι. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο αρχικά βγήκαν καπνοί από το ηλεκτρικό όχημα και έπειτα έγινε μια ισχυρή έκρηξη, με πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται σε πολλές κατευθύνσεις.

Τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, ενώ το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στην είσοδο του ξενοδοχείου είχε ενεργοποιηθεί. Οι πυροσβέστες κάλυψαν το όχημα με μαύρο πυρίμαχο μουσαμά για να σβήσουν τις φλόγες. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς στην καρότσα του οχήματος εντοπίστηκαν καμένα πυροτεχνήματα, φιάλες αερίου και άλλα καύσιμα. Εκτιμάται ότι η πυροδότηση πραγματοποιήθηκε μέσω μηχανισμού από τον οδηγό.

Διαβάστε επίσης: Περιπολικό Tesla Model S Plaid με πάνω από 1.000 ίππους – Μπορείς να ξεφύγεις μόνο αν αδειάσει η μπαταρία του (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο το Ford F-150 Lightning, όσο και το Tesla Cybertruck είχαν νοικιαστεί μέσω της πλατφόρμας Turo, ενώ οι οδηγοί τους φέρεται να είχαν υπηρετήσει στην ίδια στρατιωτική βάση. Επίσης, μάλλον τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ως στόχος επιλέχτηκε το ξενοδοχείο του νεοεκλεγέντα Προέδρου των Η.Π.Α, ούτε ότι χρησιμοποιήθηκε όχημα της Tesla, η οποία ανήκει στον Ίλον Μασκ που είναι πλέον στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ίλον Μασκ έγραψε ότι οι μοχθηροί βλάκες επέλεξαν το λάθος όχημα για τρομοκρατική επίθεση. Το Cybertruck περιόρισε πραγματικά την έκρηξη και κατεύθυνε το ωστικό κύμα προς τα επάνω, καθώς ούτε οι γυάλινες πόρτες του ξενοδοχείου δεν έσπασαν. Συμπλήρωσε ακόμα ότι μια ανώτερη ομάδα της Tesla ερευνά το θέμα και πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.



Related Articles

Skoda Elroq: Τι κρύβει κάτω από το καμουφλάζ το νέο ηλεκτρικό SUV – Ισχύς έως 300 ίππους και αυτονομία μέχρι 560 χλμ. (φωτογραφίες & βίντεο)

Ένα νέο συμπαγών διαστάσεων ηλεκτρικό SUV πρόκειται να προστεθεί στη γκάμα της Skoda με το όνομα Elroq. Η τσέχικη εταιρεία

Σκηνές παραφροσύνης με Tesla – Κινούνταν με τον αυτόματο πιλότο και ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ (βίντεο)

Ακόμα ένας ιδιοκτήτης Tesla κατάφερε να γίνει viral, αλλά για αρνητικό λόγο, καθώς δε χρησιμοποίησε με σύνεση την προηγμένη τεχνολογία

Νεκρό ελάφι από τον αυτόματο πιλότο ενός Tesla – Ο οδηγός καταγγέλλει σφάλμα στη λειτουργία του συστήματος (βίντεο)

Ακόμα ένα σφάλμα λειτουργίας του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης FSD (Full Self-Driving Mode) της Tesla βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο ιδιοκτήτης