Breaking News

Δείτε τη σύγκρουση μιας Porsche 911 με Bugatti Chiron (video)

Δείτε τη σύγκρουση μιας Porsche 911 με Bugatti Chiron (video)

H τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης (crash tests) μπορούν πλέον να προβλεφθούν σε μεγάλο ποσοστό μέσω των ειδικών προσομοιωτών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εξέλιξη των προσομοιωτών βέβαια συνεχίζεται και για το λόγο αυτό ο γερμανικός οργανισμός αυτοκινήτου ADAC θέλησε να διαπιστώσει το ποσοστό ακρίβειας τους. Κάτι τέτοιο με πραγματικά αυτοκίνητα όμως είναι αρκετά κοστοβόρο.

Για το λόγο υπέβαλε σε δοκιμασία πλαγιομετωπικής πρόσκρουσης με ταχύτητα 60 χλμ./ώρα μια Porsche 911 GT3 RS με μια Bugatti Chiron. Τα εν λόγω  supercars ωστόσο ήταν σε κλίμακα 1:8, ενώ δεν ήταν μεταλλικά, αλλά είχαν χτιστεί με τα διάσημα τουβλάκια της Lego.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video οι εμπειρογνώμονες της ADAC φωτογράφησαν και αξιολόγησαν τα ευρήματα, τα οποία ήταν δεκάδες διασκορπισμένα τουβλάκια Lego. Σημειώστε ότι στην αρχή του video θα δείτε την μετωπική πρόσκρουση της Porsche 911 GT3 RS πάνω σε ένα τοίχο.


Tags assigned to this article:
911 GT3 RSADACBugattiChironPorsche

Related Articles

Το πιο αποτυχημένο παρκάρισμα με Porsche 911 Targa 4S (video)

Από τη μια τρομάζεις βλέποντας πως κατέληξε αυτή η άτυχη Porsche 911 Targa 4S και από την άλλη το όλο

Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο του Τζέρεμι Κλάρκσον;

Αναμφισβήτητα η γνώμη του μετράει, καθώς οδηγεί κάθε χρόνο δεκάδες εξωτικά supercars αλλά και συμβατικά μοντέλα, ενώ είναι το γνωστότερο

H ταχύτερη τηλεκατευθυνόμενη μινιατούρα της Bugatti Chiron (video)

Στο μαγικό κόσμο του μοντελισμού όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και ρεκόρ ταχύτητας, όπως αυτό της Bugatti Chiron, η οποία