Breaking News
Skoda: Δοκιμές χωρίς έλεος για το νέο Peaq – Από τον παγετό στον καύσωνα
Το νέο Skoda Peaq ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών, αποδεικνύοντας ότι η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα
...BMW M Concept Neue Klasse: Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και αγωνιστικό DNA
Η BMW M επέλεξε το ιδανικό σκηνικό για να αποκαλύψει το όραμα για το μέλλον της.
...Leapmotor B05: To νέο ηλεκτρικό σπορ hatchback – Πισωκίνητο με 218 ίππους
Η Leapmotor συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της στην Ευρώπη με το νέο B05, το οποίο
...Smart καλυμμένο με χιλιάδες κοχύλια μοιάζει να βγήκε από το βυθό της θάλασσας
Το συγκεκριμένο Smart ForTwo θα μπορούσε να ανήκει στο Θεό Ποσειδώνα, ωστόσο κυκλοφορεί στη στεριά και
...Peugeot E-208 GTi: Το ηλεκτρικό hot hatch μπαίνει στην παραγωγή
Η Peugeot είναι έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των GTi. Έναν χρόνο μετά
...Στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό Linktour Alumi – Από 8.700 ευρώ
Η FMS φέρνει στην Ελλάδα μια νέα πρόταση στην κατηγορία της αστικής ηλεκτρικής μετακίνησης. Το Linktour
...
Με οθόνη αφής μέχρι και στο τιμόνι το νέο Byton M-Byte
Παρατηρώντας το εσωτερικό του νέου Byton M-Byte νομίζεις ότι στο πάνω τμήμα του ταμπλό του έχει τοποθετηθεί μια τηλεόραση.
Ωστόσο πρόκειται για τη μεγαλύτερη οθόνη αφής που έχουμε δει μέχρι τώρα σε αυτοκίνητο καθώς είναι 48 ιντσών, φέρνοντας σε αμηχανία τη «μικρή» πλέον 17αρα οθόνη αφής των Tesla.
Εκτείνεται από τη μια κολόνα του παρμπρίζ μέχρι την άλλη, ενώ ονομάζεται SED (Shared Experience Display) και σε μέγεθος είναι σαν να βάζεις επτά iPad στη σειρά. Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι νέα κινέζικη εταιρεία αποκάλυψε το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της M-Byte στην περσινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2018), ενώ εκεί φέτος θα μας δείξει την έκδοση παραγωγής του.
Όμως μια τόσο μεγάλη οθόνη δεν περιορίζει το οπτικό πεδίο και δεν αποσπά την προσοχή του οδηγού; Σύμφωνα με την Byton η γιγαντιαία της οθόνη εναρμονίζεται με όλα τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν στις χώρες όπου θα πωληθεί το νέο M-Byte.
Όμως για την Byton η κεντρική οθόνη δεν ήταν αρκετή, έτσι πρόσθεσε εντός του νέου M-Byte ακόμα δυο. Ο λόγος για μια οθόνη αφής 7 ιντσών που είναι ενσωματωμένη στο τιμόνι, κάτι που επίσης βλέπουμε για πρώτη φορά, και για άλλη μια 8 ιντσών που φιλοξενείται ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα. Διευκρινίζεται ότι κάτω από την οθόνη αφής του τιμονιού βρίσκεται ο απαραίτητος αερόσακος. Δεν τελειώσαμε όμως με την καταμέτρηση των οθονών, καθώς υπάρχουν ακόμα δύο για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.
Στην παραγωγή το νέο M-Byte θα εισέλθει προς το τέλος του 2019, στην Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα φτάσει το 2020, ενώ η έκδοση των 71 kWh θα προσφέρει αυτονομία 402 χλμ. και η έκδοση των 95 kWh 523 χλμ.
Related Articles
Το Volkswagen eGolf κάνει «γυμνισμό»
Στόχος του συγκεκριμένου αμιγώς ηλεκτροκίνητου eGolf δεν είναι να προκαλέσει, αλλά να δείξει με κάθε λεπτομέρεια τον κρυφό εσωτερικό του
Στα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness μπήκε το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 – Ποιος είναι ο άθλος του (φωτογραφίες)
Το όνομα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Hyundai Ioniq 5 υπάρχει πλέον στη λίστα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness. Όπως λοιπόν πιστοποιήθηκε
BYD Atto 3 Evo: Ανανεωμένο, με τετρακίνηση, ταχεία φόρτιση και αυτονομία έως 510 χλμ.
Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό BYD Atto 3 δέχεται μια εκτεταμένη ανανέωση. Το

