Breaking News

Το νέο Ford Focus δε μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (video)

Το νέο Ford Focus δε μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (video)

Όταν οδηγούμε σε δρόμους που δε γνωρίζουμε υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτούμε και να μπούμε κατά λάθος σε δρόμο που απαγορεύεται ή να μη ξεχωρίσουμε ποιο είναι το δικό μας ρεύμα κυκλοφορίας.

Αυτό ειδικά μπορεί να συμβεί σε χώρες όπου τα αυτοκίνητα κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχουμε συνηθίσει π.χ Βρετανία, Κύπρος, Αυστραλία. Με το νέο Ford Focus ωστόσο δε διατρέχετε τέτοιο κίνδυνο, καθώς εξοπλίζεται με το καινοτόμο σύστημα ονόματι “Wrong Way Alert”.

Χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης και κάμερα που εντοπίζει την οδική σήμανση και έτσι μπορεί να αναγνωρίσει πότε το όχημα εισέρχεται σε δρόμο που απαγορεύεται. Τότε ο οδηγός καλείται να διορθώσει την πορεία του άμεσα με ηχητική και οπτική ειδοποίηση.

Στο παρακάτω video θα δείτε παραστατικά τη λειτουργία του συστήματος “Wrong Way Alert”.


Tags assigned to this article:
FocusFordWrong Way Alert

Related Articles

Η ιστορία δικαίωσε το Mitsubishi Model A

Για τη συμβολή του στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία ξεχώρισε το Mitsubishi Model A. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός JAHFA

Τον Ιούνιο πουλήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 13.000 καινούργια αυτοκίνητα

Τα μικρά αλλά σταθερά βήματα ανόδου συνεχίζονται στις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τα σχετικά

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σχολικό λεωφορείο

Πολλοί μαθητές στο μέλλον θα εύχονται να μην έχει προλάβει να φορτίσει το σχολικό τους λεωφορείο το πρωί και έτσι