Breaking News

Ο Πρίγκιπας Χάρι οδήγησε την Jaguar E-Type (video)

Ο Πρίγκιπας Χάρι οδήγησε την Jaguar E-Type (video)

Στον απόηχο του βασιλικού γάμου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε και συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον ξεχωρίσαμε το στιγμιότυπο που ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιβιβάστηκαν σε μια ανοιχτή μπλε Jaguar E-Type.

Πρόκειται ίσως για το πιο αναγνωρίσιμο από τα κλασσικά μοντέλα της Jaguar, ωστόσο η συγκεκριμένη E-Type συνδυάζει το αξεπέραστο διαχρονικό ντιζάιν και τη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό διότι πέρυσι τροποποιήθηκε από τη βρετανική εταιρία, η οποία τοποθέτησε στην E-Type ηλεκτροκινητήρα 225 ίππων και μπαταρία ιόντων λιθίου 40 kWh. Στόχος σαφώς δεν ήταν να περάσει η ηλεκτροκίνητη E-Type στην παραγωγή, αλλά να φανεί πως ένα μοντέλο του 1968 μπορεί να αναβαθμιστεί τόσο πολύ τεχνολογικά.

Όπως θα δείτε και σο παρακάτω video η E-Type ήταν αρστεροτίμονη παρότι στη Βρετανία οδηγούν από δεξιά. Αυτό συνέβη επειδή έτσι ήταν αρχικά κατασκευασμένη η συγκεκριμένη E-Type που τροποποίησε η Jaguar, ενώ δεν υπήρξε δεύτερο αντίστοιχο μοντέλο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πόσα Lada έχουν πουληθεί το 2020;

Η φετινή χρονιά είναι αρκετά δύσκολη, μεταξύ άλλων και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταρρακώσει

Το πιο γρήγορο περιπολικό Skoda Octavia

Όταν ακούμε στην Ελλάδα το όνομα της Skoda Octavia στο μυαλό μας κατευθείαν έρχονται τα ταξί και τα περιπολικά. Στην

Πόσες Bentley Continental GT έχετε δει από τις 80.000 που κυκλοφορούν;

Ειδικά στην Ελλάδα είναι σπάνιο να συναντήσεις στο δρόμο μια Bentley Continental GT. Ωστόσο η Bentley μας ενημερώνει ότι κάθε