Breaking News

To νέο Volkswagen Golf GTI TCR με τελική 264 χλμ./ώρα

To νέο Volkswagen Golf GTI TCR με τελική 264 χλμ./ώρα

Για ακόμα μια χρονιά η Volkswagen θα διοργανώσει στην όχθη της λίμνης Woerthersee που βρίσκεται στην Αυστρία, τη μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις των GTI μοντέλων της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι το «παρών» έδωσαν 7.300 αυτοκίνητα και 125.000 επισκέπτες. Φέτος ο σταρ της εκδήλωσης θα είναι το νέο  Golf GTI TCR, το οποίο σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία βρίσκεται αρκετά κοντά στο στάδιο της παραγωγής, με το λανσάρισμα του να έχει προγραμματιστεί στο τέλος της χρονιάς.

Τι είναι όμως το Golf GTI TCR; Πρόκειται για την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Golf GTI TCR των 350 ίππων που έχει στεφτεί μάλιστα δυο φορές νικητής.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του νέου Golf GTI TCR παράγει 290 ίππους από τις 5.000-6.800 σ.α.λ και πλούσια ροπή από τις 1.600-4.300 σ.α.λ. Στάνταρ θα είναι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, όπως και το εμπρός διαφορικό. Η τελική του ταχύτητα θα μπορεί να αυξηθεί από τα 250 στα 264 χλμ./ώρα με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Το πρώτο Golf GTI κυκλοφόρησε το 1976 και απέδιδε 110 ίππους, ενώ πλέον οι πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα 2,23 εκατομμύρια.



Related Articles

Στην Ελλάδα έρχεται η κινέζικη Leapmotor – Τα δυο πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει (φωτογραφίες)

Την απόβαση των ηλεκτρικών οχημάτων Leapmotor στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Italian Motion. Η Leapmotor ιδρύθηκε στην πόλη Χανγκτσόου 2015, ενώ

Mε 140 ίππους το υβριδικό Renault Clio

Ο δρόμος προς την εποχή των μελλοντικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων περνάει μέσα από την υβριδική τεχνολογία, κάτι που αποδεικνύεται για

Το Volvo ΧC60 τα βάζει με τον εαυτό του (video)

Αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό βρέθηκε το νέο Volvo XC60, καθώς αναμετρήθηκε η πετρελαιοκίνητη έκδοση των 235 ίππων