Breaking News

Σε ποια πόλη κυκλοφορούν 50 ηλεκτροκίνητα e-Golf;

Σε ποια πόλη κυκλοφορούν 50 ηλεκτροκίνητα e-Golf;

Μπορεί στην Ελλάδα το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης να μην έχει φτάσει ακόμα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο διαρκώς επεκτείνεται.

Στο Αμβούργο της Γερμανίας λοιπόν η Volkswagen παρέδωσε στην πόλη συνολικά 50 ηλεκτροκίνητα e-Golf, με τα οποία οι υπάλληλοι του Δήμου αναμένεται εντός των επόμενων τριών ετών να διανύσουν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους.

Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Volkswagen και την πόλη του Αμβούργου, ενώ κοινός τους στόχος είναι η βελτίωση των μελλοντικών αστικών μετακινήσεων μέσα από τη χρήση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και αυτοκινήτων.

Η παράδοση των 50 e-Golf εντάσσεται στο πρόγραμμα “e-Drive Hamburg 2018” και υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής.

Παράλληλα η Volkswagen σύμφωνα με το πλάνο της ονόματι “Roadmap E” επιθυμεί να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της κατά 25% μέχρι το 2025. Για το σκοπό αυτό θα λανσάρει 80 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πιτσαρία αγόρασε 855 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις διανομές! (video)

Πιστεύετε ότι θα έρθει η στιγμή που θα παραγγέλνετε πίτσα και ο διανομέας θα έρχεται σπίτι σας όχι με «παπί»,

To Fiat Panda Waze αποφεύγει δρόμους με κίνηση

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς Fiat Panda, όπως είναι ξεκάθαρο και από την ονομασία της, ενσωματώνει τη δημοφιλή εφαρμογή Waze.

Εντυπωσιάζει το ηλεκτρικό φορτηγό Nikola Tre (video)

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι ηλεκτρικά, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα