Breaking News

“Made in Turkey” το νέο Toyota C-HR – Το εργοστάσιο με τις πρωτιές στην Ευρώπη (φωτογραφίες)

“Made in Turkey” το νέο Toyota C-HR – Το εργοστάσιο με τις πρωτιές στην Ευρώπη (φωτογραφίες)

Η Toyota είναι μια από τις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύει στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του νέου C-HR στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Επαρχία Σαγγάριου της Τουρκίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και η Corolla sedan. Παράλληλα το εν λόγω εργοστάσιο γίνεται το πρώτο της Toyota στην Ευρώπη, στο οποίο θα παράγονται plug-in υβριδικά οχήματα.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το νέο C-HR θα έχει στη γκάμα του τέσσερις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Δυο υβριδικές, με κινητήρες 1.8 και 2.0 λίτρων, με την ισχυρότερη να διατίθεται προαιρετικά και με σύστημα έξυπνης τετρακίνησης (AWD-i).

Διαβάστε επίσης: Πόσα εκατομμύρια Toyota έχουν κατασκευαστεί σε 88 χρόνια – Αριθμοί που «ζαλίζουν»

Παράλληλα για πρώτη φορά το C-HR αποκτά plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο φέρει δίλιτρο κινητήρα, ενώ η μπαταρία που θα χρησιμοποιεί θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο της Τουρκίας, με εκτιμώμενο ετήσιο αριθμό παραγωγής 75.000 μονάδες. Ακόμα μια πρωτιά, καθώς είναι η πρώτη φορά που μπαταρίες για plug-in υβριδικό όχημα της Toyota θα παράγονται στην Ευρώπη.

Προκειμένου να ξεκινήσει η τοπική παραγωγή του C-HR επενδύθηκαν στις υποδομές του εργοστασίου 308 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση της Toyota στο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ! Συνολικά έχουν πουληθεί περισσότερα από 800.000 C-HR, με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της Toyota στην Ευρώπη να αυξηθεί από 4% σε 7%, προσελκύοντας πολλούς νέους πελάτες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Τα ιδανικά βαν της Nissan για καλοκαιρινές διακοπές

Σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και αναζητάτε ξενοδοχείο σε κάποιο νησί; Η Nissan σας προτείνει να μην κάνετε κράτηση, αλλά

Δείτε πως η Ford ελέγχει ότι τα καθίσματα αντέχουν στον ιδρώτα (video)

Επιστρέφετε από τρέξιμο στο πάρκο, γυρνάτε από το γυμναστήριο ή είστε μούσκεμα μετά το τέλος της εργασίας σας και συνήθως

Η Hyundai παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό πατίνι (video)

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης έκανε πρόσφατα πρεμιέρα το νέο i10, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Hyundai. Ωστόσο η κορεάτικη