Breaking News

Ανακαλούνται Toyota Yaris για προληπτικό έλεγχο στο υβριδικό σύστημα

Ανακαλούνται Toyota Yaris για προληπτικό έλεγχο στο υβριδικό σύστημα

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των ιαπωνικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα Yaris HEV.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτικό έλεγχο και αφορά σε 504 οχήματα Toyota Yaris HEV, παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως το Νοέμβριο 2022. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, ενδέχεται κατά τη διάρκεια απότομης επιτάχυνσης να υπάρξει στιγμιαία ολίσθηση στον αποσβεστήρα στην είσοδο της μετάδοσης του υβριδικού συστήματος και το υβριδικό σύστημα να μην εισέλθει σε κατάσταση ασφαλούς οδήγησης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ανάψουν οι προειδοποιητικές λυχνίες και το υβριδικό σύστημα θα απενεργοποιηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλούνται Opel Insignia για προληπτικό έλεγχο στο σύστημα πέδησης

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota, προκειμένου να γίνει ο επαναπρογραμματισμός της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του υβριδικού συστήματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς-Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).



Related Articles

Από πλαστικά μπουκάλια τα πατάκια του Ford EcoSport (video)

Σίγουρα μια ευχάριστη είδηση για τον πλανήτη μας αποτελεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνα για το

Το εσωτερικό του Volkswagen Golf από το 1974 μέχρι σήμερα (video)

Σε δυο μέρες η Volkswagen θα μας αποκαλύψει το νέο Golf, το οποίο αναμένεται με ακόμα υψηλότερο τεχνολογικό υπόβαθρο. Η

Αλεύρωσαν BMW ως διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση

Στο στόχαστρο ακτιβιστών μπήκε μια BMW Μ1, την οποία μάλιστα είχε ζωγραφίσει ο Άντι Γουόρχολ. Πρόκειται για ένα μοντέλο της