Breaking News

Αποστολή αστροναυτών στο διάστημα με Tesla! (video)

Αποστολή αστροναυτών στο διάστημα με Tesla! (video)

Αναρωτιέστε γιατί το ασημί Tesla Model X που βλέπετε στις φωτογραφίες φέρει αυτοκόλλητα της NASA;

Αρχικά να πούμε ότι στις 27 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αμερικάνικη επανδρωμένη αποστολή, μετά από εννέα χρόνια, καθώς η τελευταία έγινε το 2011. Προφανώς το Tesla Model X δε θα είναι αυτό που θα  μεταφέρει στο διάστημα τους  δυο αστροναύτες Bob Behnken και Douglas Hurley.

Αυτό θα το αναλάβει το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX. Ο ρόλος του εν λόγω Tesla Model X θα είναι απλά να μεταφέρει πάνω στην Γη, τους δυο αστροναύτες στο σταθμό εκτόξευσης.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω animation video η αποστολή SpaceX Demo-2 προβλέπει ότι μετά την εκτόξευση το διαστημικό σκάφος θα διαχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο Falcon 9. Στη συνέχεια το διαστημικό σκάφος θα προσεγγίσει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή το Crew Dragon θα αποσυνδεθεί από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα επιστρέψει στη Γη, όπου θα προσγειωθεί στον ωκεανό με αλεξίπτωτο, ενώ θα το περιμένει ένα σκάφος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει ήδη διεξαχθεί μια ίδια, άλλα μη επανδρωμένη αποστολή, για να εξασφαλιστεί ότι όλα θα πάνε καλά.



Related Articles

Turbo κινητήρας που καταναλώνει υδρογόνο στην Toyota Corolla Cross

Μια ελπίδα για τη διάσωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από την επέλαση της ηλεκτροκίνησης φαίνεται ότι δίνει η Toyota. Ο

Δείτε πως ο κορωνοϊός άλλαξε την παραγωγή των Skoda (video)

Μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπής, λόγω του κορωνοϊού, η Skoda επανεκκίνησε την παραγωγή της. Από 27 Απριλίου άρχισε και πάλι

Το Honda Civic Type R από 320.000 τουβλάκια Lego (video)

Κοιτώντας από μακριά αυτό το λευκό Honda Civic Type R ίσως να μην καταλάβεις ότι δεν είναι κατασκευασμένο από μέταλλο.