Breaking News

Toyota Celica 320 ίππων από μεταμόσχευση κινητήρα!

Toyota Celica 320 ίππων από μεταμόσχευση κινητήρα!

Ίσως έχετε δει αρκετές βελτιωμένες Toyota Celica, όμως η συγκεκριμένη θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον, καθώς έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση «καρδιάς».

Ανήκει σε έναν εργαζόμενο της Toyota μηχανικό, o οποίος αντικατέστησε τον εργοστασιακό τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.8 λίτρων με ένα θηριώδη V8 4.3 λίτρων (3UZ-FE) της Lexus,  απόδοσης 320 ίππων.

Όμως οι τροποποιήσεις του δε σταμάτησαν εδώ. Τοποθέτησε στη Celica έβδομης γενιάς ανάρτηση από Supra, καθώς το βάρος του ιαπωνικού coupe αυξήθηκε κατά 200 κιλά.

Παράλληλα φόρεσε στη Celica ζάντες 18 ιντσών της Lexus και επέλεξε αποτελεσματικότερα φρένα, καθώς η δύναμη του αυτοκινήτου αυξήθηκε σημαντικά. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, όπου χρησιμοποιείται διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Στο εσωτερικό τώρα τοποθετήθηκαν δερμάτινα καθίσματα. Σύμφωνα με το μάστορα και ιδιοκτήτη της μπλε Celica παρά τις σημαντικές αλλαγές που έκανε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργούν σωστά.

Επίσης η εγκατάσταση ενός αρκετά ισχυρότερου κινητήρα δε δημιουργεί πρόβλημα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στις Η.Π.Α, καθώς η εν λόγω Celica κατοικεί στο Τέξας.

Προφανώς το εξηγεί αυτό ο ιδιοκτήτης, καθώς έχει βάλει πωλητήριο στη Celica με την τιμή της να βρίσκεται στα 29.000 δολάρια, ενώ αν ο υποψήφιος αγοραστής το επιθυμεί, με επιπλέον κόστος 4.000 δολάρια, μπορεί να μετατρέψει το αυτόματο κιβώτιο σε μηχανικό.


Tags assigned to this article:
CelicaLexusToyotaV8κινητήρας

Related Articles

Αυτό το Mini Countryman εξοπλίζεται με πιάνο (video)

Το πρώτο πιάνο που μετακινείται με τροχούς αυτοκινήτου δημιούργησε η Mini. Στο πορτμπαγκάζ του συγκεκριμένου Mini Countryman λοιπόν τοποθετήθηκαν σε

Το Toyota Hilux Bruiser και η τηλεκατευθυνόμενη μινιατούρα του (video)

Η Toyota εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει το Hilux σε μεγάλα παιδιά που πρέπει λόγω επαγγέλματος να λερώνονται. Τη δεκαετία

Για ποιο λόγο συνεργάζονται Porsche-Audi;

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν Porsche και Audi με στόχο την κατασκευή μιας νέας πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα