Breaking News

To Nissan Leaf μας λέει τα κάλαντα (video)

To Nissan Leaf μας λέει τα κάλαντα (video)

Στο κλίμα των ημερών έχει μπει για τα καλά το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, καθώς μας λέει φέτος τα Χριστούγεννα, με το δικό του τρόπο, τα κάλαντα.

Προφανώς ένα αυτοκίνητο δεν έχει φωνή για να τραγουδήσει, επομένως το Leaf επιστρατεύει τον τεχνικό ήχο ασφαλείας που παράγει για να προειδοποιεί έγκαιρα πεζούς και ποδηλάτες για την ύπαρξη του.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι για λόγους ασφαλείας το Leaf παράγει τον εν λόγω ήχο όταν κινείται προς τα εμπρός με ταχύτητα μέχρι 30 χλμ./ώρα, ενώ όταν κάνει όπισθεν ακούγεται μια παλμική ειδοποίηση.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα υποχρεούνται με νόμο από 1 Σεπτεμβρίου του 2020 να παράγουν τεχνητό ήχο σε ορισμένο εύρος ταχυτήτων, καθώς έχουν αθόρυβη λειτουργία.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία τα κάλαντα του Leaf αποτελούν μια μίξη των προειδοποιητικών του ήχων με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια “Jingle Bells” και “Angels We Have Heard on High”.

Τα κάλαντα του Leaf ονομάζονται “Canto Carol” ενώ από 20 μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμα για download σε γνωστές εφαρμογές μουσικής. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Urban Green Lab”, ο οποίος επικεντρώνεται στη διδασκαλία της βιώσιμης διαβίωσης.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι το Leaf διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 149 ίππων και 320 Nm ροπής. Η στάνταρ μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 40 kWh υπόσχεται αυτονομία 241 χλμ., ενώ η μεγαλύτερης χωρητικότητας 62 kWh αυτονομία 364 χλμ. και συνδυάζεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 217 ίππων και 339 Nm ροπής.


Tags assigned to this article:
LeafNissanκάλανταΧριστούγεννα

Related Articles

Με ηλεκτρικό Audi ετοιμάζεται να ξεσαλώσει για πρώτη φορά ο Ken Block

Ακόμα και ο Ken Block αναγκάστηκε να ακολουθήσει το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης. Στο νέο του «εργαλείο» δεν υπάρχει ρεζερβουάρ καυσίμου,

Έκλεψε ρεύμα από ξένο σπίτι για να φορτίσει το αυτοκίνητο του

Στη χώρα μας έχουν γίνει πολλές φορές γνωστά περιστατικά ρευματοκλόπων, ωστόσο το φαινόμενο αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στη 

Γιατί δε θα δούμε πότε στο δρόμο τη Jaguar των 1.020 ίππων; (video)

Η σωστή απάντηση δεν είναι λόγω της τεράστιας ιπποδύναμης, αλλά επειδή δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το ψηφιακό και όχι για τον