Breaking News

Εδώ έχουν κατασκευαστεί 3 εκατομμύρια Kia

Εδώ έχουν κατασκευαστεί 3 εκατομμύρια Kia

Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο εργοστάσιο της Kia που βρίσκεται στην Κορέα ή στην Ευρώπη, αλλά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ο λόγος για τη μονάδα παραγωγής οχημάτων που διαθέτει η Kia στη Τζόρτζια των Η.Π.Α. Εκεί λοιπόν γιορτάστηκε πριν από μερικές μέρες το γεγονός ότι από τη γραμμή παραγωγής του εν λόγω εργοστασίου έχουν κυλίσει πλέον συνολικά 3 εκατομμύρια οχήματα της Kia.

Το μοντέλο που οδήγησε στον αριθμό αυτό ρεκόρ είναι το λευκό Telluride στην εξοπλιστική έκδοση SX Prestige που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Το εργοστάσιο της Kia στην Τζόρτζια ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 16 Νοεμβρίου του 2009, ενώ πλέον παράγει το 40% των αυτοκίνητων της κορεάτικης εταιρείας που πωλούνται στις Η.Π.Α.

Η ετησία παραγωγή του φτάνει τα 340.000 οχήματα. Η Kia έχει επενδύσει στο εργοστάσιο της στην Τζόρτζια πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από το μεγάλο SUV Telluride, στην Τζόρτζια συναρμολογείται επίσης το μικρότερο SUV Sorento και το μικρομεσαίο sedan Optima. Προς το τέλος του τρέχοντος έτους το εργοστάσιο στην Τζόρτζια σκοπεύει να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του.

 



Related Articles

Σαράντα νέα περιπολικά Jeep Renegade 4xe με «όπλο» υβριδικό σύστημα

Τα εξηλκετρισμένα οχήματα φαίνεται ότι σιγά-σιγά ενσωματώνεται και στο στόλο της Αστυνομίας. Η Jeep λοιπόν ανακοίνωσε ότι συνολικά 40 plug-in

To νέο Ford Focus ST πιο καθηλωτικό στην άσφαλτο με 280 ίππους (video)

Mε το γκάζι στο πάτωμα έρχεται το νέο Ford Focus ST, το οποίο είναι ακόμα πιο δυνατό και με πλουσιότερη

Έρχεται ηλεκτροκίνητο τρακτέρ από την Porsche με 700 ίππους

Τα νέα λογικά ήδη θα έχουν διαδοθεί σε βουνά και κάμπους, ενώ σίγουρα πολλοί αγρότες θα ονειρεύονται ότι κυκλοφορούν με