Breaking News

Μόνο με ρεύμα το Audi e-tron πήγε σε 10 χώρες σε μια μέρα

Μόνο με ρεύμα το Audi e-tron πήγε σε 10 χώρες σε μια μέρα

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει για την εδραίωση της η ηλεκτροκίνηση είναι η αύξηση αυτονομίας των οχημάτων.

Ωστόσο το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Audi e-tron φαίνεται ότι δε «σκοντάφτει» στον εν λόγω περιορισμό, καθώς κατάφερε μέσα σε μόλις 24 ώρες να ταξιδέψει σε δέκα συνολικά ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα λοιπόν με την Audi το νέο e-tron καταναλώνοντας αποκλειστικά ρεύμα κατάφερε να διανύσει 1.600 χλμ. σε μια μόνο μέρα. Φυσικά χρειάστηκε να κάνει ορισμένες στάσεις, εφτά στον αριθμό, ώστε να μπει στην πρίζα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι από ταχυφορτιστή το νέο e-tron μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία ιόντων-λιθίου του σε ποσοστό 80% εντός μόλις 30 λεπτών, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο για την επίτευξη του εν λόγω μεγαλεπήβολου σχεδίου.

Για τη συγκεκριμένη αποστολή χρησιμοποιήθηκαν τρία e-tron 55 quattro απόδοσης 408 ίππων και 664 Nm ροπής, ενώ στο κάθε ένα από αυτά επέβαιναν από τρεις δημοσιογράφοι.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου από τη λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας και ολοκληρώθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, αφού προηγουμένως πέρασαν από Αυστρία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο.


Tags assigned to this article:
AudiE-Tronηλεκτροκίνητο

Related Articles

Χωρίς τον V6 twin-turbo κινητήρα των 510 ίππων οι ισχυρότερες Giulia και Stelvio Quadrifoglio στη νέα έκδοση Estrema (video)

Τη νέα ειδική έκδοση ονόματι Estrema παρουσίασε η Alfa Romeo για τις Giulia και Stelvio. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία

«Κόβεται μαχαίρι» το Mini Clubman σε 1.969 κομμάτια

To τελευταίο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία του Mini Clubman γράφει η βρετανική premium εταιρεία, μέσα από τη νέα συλλεκτική του

To VW Amarok ρυμουλκεί τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα

Δε γνωρίζουμε αν υπάρχει κάπου ένα τόσο μεγάλο δέντρο για να κρεμαστεί αυτή η τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα, ξέρουμε όμως ότι