Breaking News

Έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη βελτίωση ενός VW Scirocco του 1980

Έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη βελτίωση ενός VW Scirocco του 1980

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα τους και δαπανούν μεγάλα ποσά για να τα βελτιώσουν.

Ωστόσο η περίπτωση του Τζέισον Γουίπλ είναι αξιοσημείωτη, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του αγόρασε ένα Volkswagen Scirocco S του 1980 στο ποσό των 7.000 δολαρίων και επένδυσε σε διάστημα μιας δεκαετίας πάνω 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι άλλαξε σχεδόν τα πάντα στο Scirocco S, τοποθετώντας κάτω από το εμπρός καπό του έναν χειροποίητο ατμοσφαιρικό δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 180 ίππων. Παράλληλα εγκατάστησε νέο κιβώτιο και νέο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κάποιος στο δρόμο το εν λόγω Scirocco S και να μη σταματήσει για να το χαζέψει, καθώς το λευκό coupe αμάξωμα του είναι βαμμένο στο χέρι με τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, ενώ στο εμπρός και πίσω τμήμα του αναγράφεται η φράση «τα πράγματα δεν αλλάζουν μέχρι να το κάνουμε εμείς».

Το πάθος του Τζέισον για τα μοντέλα της Volkswagen υπάρχει από τότε που ήταν έφηβος, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασε ήταν ένα Jetta GLI του 1986. Ο σαραντάχρονος πλέον Τζέισον έχει στο γκαράζ του ένα Golf R και τρία Scirocco.

Για την ιστορία αξίζει να πούμε ότι από το 1974 μέχρι το 1981 η Volkswagen πούλησε 500.000 Scirocco, το οποίο όμως ήταν περισσότερο δημοφιλές στην Ευρώπη και όχι τόσο στις Η.Π.Α, ενώ έφερε τη διάσημη υπογραφή του σχεδιαστή Τζορτζέτο Τζουτζιάρο.


Tags assigned to this article:
Scirocco SVolkswagenβελτιώμενο

Related Articles

To άγνωστο pickup της ΒΜW από το παρελθόν (video)

Η Μercedes έκανε την ανατροπή παρουσιάζοντας την X-Class, το πρώτο της pickup που συζητιέται πολύ. Λογικά αργά ή γρήγορα θα

Ένα Volvo V70 μετατράπηκε σε τανκ

Καριέρα στο στρατό και συγκεκριμένα στα Τεθωρακισμένα ήθελε πιθανότατα να κάνει ο ιδιοκτήτης του εν λόγω Volvo V70, αλλά δεν

Μισό εκατομμύριο Kia ανακαλούνται λόγω αερόσακων και ζωνών ασφαλείας

Σε μια γιγαντιαία ανάκληση οχημάτων της φαίνεται πως θα προχωρήσει η Kia στις Η.Π.Α, καθώς μάλλον έχει προκύψει σοβαρό θέμα