Breaking News

Πότε λάνσαρε η Audi το πρώτο της μοντέλο στην Αμερική; (video)

Πότε λάνσαρε η Audi το πρώτο της μοντέλο στην Αμερική; (video)

Πέντε δεκαετίες παρουσίας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού γιορτάζει φέτος η Audi.

H γερμανική εταιρεία με σήμα τους τέσσερις ενωμένους κύκλους λάνσαρε το πρώτο της μοντέλο στην αμερικάνικη αγορά το 1969 και αυτό ήταν το Audi 100. Το 1996 στην τοπική αγορά εισήλθε η πρώτη γενιά του Α4, ενώ σύντομα έγινε το εμπορικότερο sedan μοντέλο της.

Ακολούθησαν το 1999, το 2008 και το 2009 τα μοντέλα TT Coupe, R8 και Q5 αντίστοιχα. Το 2010 οι συνολικές πωλήσεις της Audi στην Αμερική ξεπερνούσαν τις 100.000 μονάδες και το 2015 τις 200.000 μονάδες.

Ορόσημο στην πορεία της Audi στην Αμερική θα είναι σίγουρα η διάθεση τον ερχόμενο Μάιο του νέου e-tron, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της.

Στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, που διεξάγεται αυτές τις μέρες, στο περίπτερο της Audi παρουσιάζεται η δεύτερη γενιά του Q3, το νέο e-tron που προαναφέραμε, τα ανανεωμένα TT RS και R8, καθώς επίσης και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του R8.

Εντός του 2019 η Audi σκοπεύει να λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά δέκα νέα και ανανεωμένα μοντέλα, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα, SUV και υψηλών επιδόσεων.

 


Tags assigned to this article:
50 χρόνιαAudiAudi 100Αμερική

Related Articles

Πόσα σκαλοπάτια ανέβηκε το Range Rover Sport PHEV; (video)

Αλήθεια εσείς αντέχετε να ανεβείτε 999 σκαλοπάτια; Το Range Rover Sport PHEV πάντως απέδειξε ότι μπορεί και μάλιστα μονομιάς. Πού

Μάθετε τα πάντα για τα μελλοντικά μοντέλα της Opel

Δηλώσεις σχετικά με τα μελλοντικά της μοντέλα έκανε η Opel στο πλαίσιο του TechDay που πραγματοποιήθηκε στο Μηχανολογικό της Κέντρο

Πωλείται cabrio λιμουζίνα χωρητικότητας 12 επιβατών με μήκος πάνω από 7 μέτρα!

Σε χολιγουντιανή ταινία θα μπορούσε να έχει ρόλο το συγκεκριμένο Dodge Viper καθώς είμαι ιδανικό όχημα για να μεταφέρει τη νύφη