Breaking News

Γιατί η Ford σταματά την παραγωγή του C-Max;

Γιατί η Ford σταματά την παραγωγή του C-Max;

Η επέλαση των SUV οχημάτων έχει ακόμα ένα θύμα, το Ford C-Max, η παραγωγή του οποίου θα ρίξει αυλαία.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία αυτό θα συμβεί στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου, ενώ αναφέρεται ότι τόσο το C-Max όσο και το πρακτικότερο Grand C-Max έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Ωστόσο είναι προφανές ότι υπάρχει σημαντική κάμψη στη ζήτηση των πολυχρηστικών μοντέλων.

Στο εργοστάσιο τώρα της Ford που βρίσκεται στην πόλη Saarlouis της Γερμανίας τη θέση των C-Max όσο και Grand C-Max στη γραμμή παραγωγής θα πάρει το νέο Focus, που ήδη κατασκευάζεται εκεί, κυρίως στις εκδόσεις του Wagon, Active και ST.

Παράλληλα με το τέλος παραγωγής των C-Max όσο και Grand C-Max στο εν λόγω εργοστάσιο θα σταματήσει να λειτουργεί η νυχτερινή βάρδια.  Η παραγωγή θα συνεχιστεί με εναλλαγή δυο βαρδιών, κάτι που σύμφωνα με τη Ford θα μειώσει το κόστος κατασκευής και να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Οι παραπάνω στρατηγικές κινήσεις της Ford αποτελούν μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενίσχυσης του εμπορικού σήματος και αύξησης της κερδοφορίας στην Ευρώπης. Το δυσάρεστο πάντως είναι ότι συνολικά θα περικοπούν 5.000 θέσεις εργασίας σε δυο εργοστάσια της Ford στη Γερμανία.



Related Articles

H νέα BMW X2 γιορτάζει το Χάλογουιν

Απόψε, το βραδύ της 31ης Οκτωβρίου, γιορτάζεται παραδοσιακά το Χάλογουιν, ενώ στο κλίμα φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά

Πώς διώχνουμε τη ζέστη έξω από το αυτοκίνητο; (video)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών ωστόσο ενώ όλοι ονειρευόμαστε παραλίες και διακοπές, η σκέψη από την καυτή καμπίνα του

Η Lada κατασκεύασε 400.000 Vesta

Μπορεί στην Ελλάδα το αειθαλές Niva να ήταν το δημοφιλέστερο μοντέλο της Lada, ωστόσο στη Ρωσία, πρώτο σε ζήτηση είναι