Breaking News

To νέο ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf E+πάει πιο μακριά και είναι πιο δυνατό (video)

To νέο ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf E+πάει πιο μακριά και είναι πιο δυνατό (video)

Ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι αναμφισβήτητα το Nissan Leaf, το οποίο εμφανίστηκε με μια νέα έκδοση στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας.

Ο λόγος για το νέο Leaf E+ που διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ και περισσότερη αυτονομία. Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική εταιρεία το νέο Leaf E+ φέρει μπαταρία ιόντων-λιθίου μεγαλύτερης χωρητικότητας 62 kWh, η οποία καταφέρνει να ανεβάσει, σε σύγκριση με τη συμβατική έκδοση, την αυτονομία του κατά 122 χλμ. φτάνοντας πλέον τα 363 χλμ.

Μη ξεχνάτε ότι ένα από τα βασικά «προβλήματα» των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η αυτονομία τους. Γνωρίζουμε επίσης ότι το νέο Leaf Ε+ προσφέρεται με ένα νέο σύστημα ταχείας φόρτισης 70 kW που προσφέρει κορυφαία απόδοση 100 kW.

Παράλληλα έχει βελτιωθεί και ο ηλεκτροκινητήρας του νέου Leaf, καθώς η ισχύς και η ροπή του ανέβηκαν κατά 68 ίππους και 24 Nm αντίστοιχα. Έτσι το νέο Leaf E+ αποδίδει τώρα 217 ίππους και 340 Nm ροπής, ενώ αναφέρεται ότι η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 10% και η ρεπρίζ από 80-120 χλμ./ώρα 13%.

Εμφανισιακά δεν υπάρχει κάποια διαφορά στο νέο Leaf E+ πέρα από τις μεγαλύτερες ζάντες των 16 ιντσών και τις διακριτικές μπλε λεπτές λωρίδες χαμηλά στους προφυλακτήρες.

Στα ενδότερα έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο προσφέρει συνδεσιμότητα με smartphones και βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης.

Εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης  ProPILOT Assist, το οποίο μπορεί να διατηρεί το όχημα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας και να αυξομειώνει την ταχύτητα του ανάλογα με το προπορευόμενο όχημα.

Στις αγορές της Ευρώπης το νέο Leaf E+ θα φτάσει στα μέσα του τρέχοντος έτους.



Related Articles

Tα μοντέλα της Tesla τώρα έχουν και τζάκι

Νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα; Και όμως μέσα στα μοντέλα Tesla Model 3, Model S και Model X μπορεί να

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει μόνο 3.500 ευρώ;

Μια από τις βασικές προϋπόθεσες για την εξάπλωση των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων είναι να καταστούν προσιτά στο ευρύ αγοραστικό

Πόσα νέα Nissan Leaf έχουν πουληθεί στην Ευρώπη μέχρι τώρα;

Έχει ρεύμα το νέο ηλεκτροκίνητο Leaf, τόσο με την κυριολεκτική όσο και τη μεταφορική έννοια της φράσης, καθώς σύμφωνα με