Breaking News

Η τεχνολογία της Nissan που βλέπει πίσω από κτίρια (video)

Η τεχνολογία της Nissan που βλέπει πίσω από κτίρια (video)

Πριν από μερικές μέρες η Nissan μας είχε εξάψει την περιέργεια όταν ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας θα παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία, η οποία θα κάνει το «αόρατο ορατό».

Η ιαπωνική εταιρεία έρχεται τώρα να μας εξηγήσει την καινοτόμα ομολογουμένως αυτή τεχνολογία ονόματι  “I2V”. Πρόκειται για ένα συνδυασμό δεδομένων που θα προέρχονται από τους αισθητήρες εντός και εκτός του αυτοκινήτου, από την τεχνητή νοημοσύνη και από τους δορυφόρους, ενώνοντας τον πραγματικό με το ψηφιακό κόσμο.

Έτσι το όχημα θα γνωρίζει όχι μόνο τι συμβαίνει στην κοντινή του απόσταση, αλλά και πιο μακριά από αυτό μέχρι και τι υπάρχει πίσω από ένα κτίριο ή την επόμενη γωνία. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί σημαντικά και η διαδικασία της πλοήγησης, καθώς θα δημιουργείται ένας χάρτης 360 μοιρών από τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος, ενώ θα παρέχεται πληθώρα πληροφοριών, όπως ποια λωρίδα κυκλοφορίας κινείται πιο γρήγορα, η ύπαρξη πεζών σε κοντινή απόσταση, οι επερχόμενες διασταυρώσεις και οι πινακίδες οδικής σήμανσης.

Η εν λόγω τεχνολογία απευθύνεται σε συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα, ενώ ο οδηγός θα πρέπει να φοράει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για να παρακολουθεί τις πληροφορίες που θα του προβάλλονται.

Παράλληλα η προηγμένη αυτή τεχνολογία θα παρακολουθεί και τον οδηγό εντός του οχήματος και θα καταλαβαίνει πότε αυτός είναι κουρασμένος προτείνοντας του μια στάση για καφέ.



Related Articles

Δείτε πως το νέο Ford Focus περνάει ανέπαφα τις λακκούβες (video)

Πόσες φορές δεν έχετε αγανακτήσει ή ακόμα και να βρίσετε όταν οι τροχοί του αυτοκινήτου σας την ώρα που οδηγείτε

Με αρκετό γκάζι το νέο Subaru WRX STI S209

Το πιο δυνατό WRX STI παρουσίασε η Subaru στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ με τη νέα έκδοση S209 να αποδίδει 341

Τη νύχτα μέρα κάνουν οι προβολείς του νέου Ford Focus (video)

Από χτες που άλλαξε η ώρα ξέρουμε ότι θα οδηγούμε πιο συχνά νύχτα, κάτι που μπορεί να αγχώνει μερικούς. Έρευνες