Breaking News

Το βραβείο που δίκαια πήρε το Land Rover SV Coupe

Το βραβείο που δίκαια πήρε το Land Rover SV Coupe

Με ένα σημαντικό έπαθλο στην «αγκαλιά» του αποχαιρετά το 2018 που φεύγει το πανέμορφο Land Rover SV Coupe.

Το βρετανικό SUV λοιπόν διακρίθηκε από την επιτροπή των βραβείων “Interior Design 2018”, η οποία τα τελευταία 13 χρόνια ξεχωρίζει από τον κλάδο της βιομηχανίας τους σημαντικότερους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και κατασκευαστές.

Η απονομή του βραβείου στο Land Rover SV Coupe πραγματοποιήθηκε στο Jacob Javits Center River Pavilion της Νέας Υόρκης. Το  Land Rover SV Coupe είναι ο μεγάλος νικητής στη σημαντική κατηγορία “Overall Design”, καθώς κάθε εκατοστό του αποτελεί ωδή προς το design.

Σημείο αναφοράς στο SV Coupe αποτελεί το δίθυρο αμάξωμα του, το οποίο λάνσαρε η Land Rover στα SUV πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Παράλληλα τα βλέμματα μαγνητίζει η ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή της οροφής του, η απουσία πλαισίου όταν ανοίγουν οι δυο του πόρτες, η πανοραμική γυάλινη οροφή του, οι μεγάλοι τροχοί των 23 ιντσών που τοποθετούνται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Range Rover και οι δερμάτινες διχρωμίες στο εσωτερικό του.

Το SV Coupe είναι επίσης το ταχύτερο μεγάλο μοντέλο της Range Rover, χάρη στο V8 βενζινοκινητήρα των 5.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 565 ίππους και επιτρέπει επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα εντός 5,0 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

Σημειώστε ακόμα ότι το νέο Range Rover SV Coupe μπορεί να βουτήξει σε νερό βάθους έως 900 χλστ., να ρυμουλκήσει βάρος έως 3,5 τόνους, ενώ η ανάρτησή του χαμηλώνει έως 8 χλστ.

Μόνο 999 SV Coupe θα κατασκευάσει η Land Rover, ενώ η τιμή τους διαμορφώνεται στα 267.860 ευρώ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Τιμόνι που θερμαίνεται για να σας δείξει που να στρίψετε (video)

Σας έχει συμβεί οι οδηγίες πλοήγησης μιας διαδρομής να σας μπερδεύουν όταν οδηγείτε, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο πότε πρέπει να

Η Hyundai στόλισε το νέο Veloster (video)

Mε μια άκρως γιορτινή αμφίεση εμφανίζεται το νέο Veloster, το αμάξωμα του οποίου στολίστηκε από την Hyundai. Όπως θα δείτε

Το αυτοκίνητο που σάρωσε σε πωλήσεις στην Ελλάδα το 2023 – Είναι πρώτο με πάνω από 5.800 ταξινομήσεις

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι το 2023 να περάσει στην ιστορία, ενώ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου υπήρξε μια ανατροπή κατά τη