Breaking News

Η νέα McLaren 720S Spider με αναδιπλούμενη οροφή (video)

Η νέα McLaren 720S Spider με αναδιπλούμενη οροφή (video)

Τι θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι περιττό από την εκπληκτική McLaren 720S Coupe;

Η οροφή της, καθώς περιορίζει την αίσθηση ελευθερίας που μπορεί να εισπράξει ο οδηγός. Για το λόγο αυτό η McLaren δημιούργησε και μας παρουσιάζει τη νέα 720S Spider, δηλαδή την ανοιχτή έκδοση του βρετανικού supercar.

Θα ξεκινήσουμε από το σημείο αναφοράς στη νέα 720S Spider που δεν είναι άλλο από την σκληρή αναδιπλούμενη οροφή της, η οποία ανοιγοκλείνει σε χρόνο ρεκόρ 11 δευτ. ακόμα και εν κινήσει, με ταχύτητες όμως που δε ξεπερνούν τα 50 χλμ./ώρα.

Κάτι εξίσου εντυπωσιακό για την οροφή της νέας 720S Spider είναι ότι προσφέρεται και με ηλεκτροχρωμικό γυαλί, το οποίο έχει την ικανότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να μετατρέπεται από διαφανές σε φιμέ.

Η νέα 720S Spider είναι ελαφρύτερη κατά 49 κιλά από την 720S Coupe και 88 κιλά πιο αδύνατη από το πλησιέστερο ανταγωνιστικό της μοντέλο, το οποίο ωστόσο η McLaren δεν κατονομάζει.

«Ανεμοθύελλες» στο εσωτερικό της νέας 720S Spider, όταν η οροφή της είναι ανοιχτή, προκαλεί ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ 710 ίππων και ροπή 769 Nm, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Εντός μόλις 2,8 δευτ. η νέα 720S Spider επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα. Με κλειστή την οροφή η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα και με ανοιχτή την οροφή τα 325 χλμ./ώρα.

Το κασέ της νέας 720S Spider φτάνει τις 237.000 ευρώ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
720S Coupe720S SpiderMcLaren

Related Articles

Σε ένα κοντέινερ με νερό μπήκε η ΒMW i8 για να σβήσει η φωτιά της

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια κατάσβεση φλεγόμενου αυτοκινήτου από άντρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μάνικα. Όταν όμως

Η Porsche 911 διακοσμείται με το δακτυλικό αποτύπωμα του οδηγού της

Την καλλιτεχνική πτυχή των δακτυλικών αποτυπωμάτων είδε η Porsche, η οποία προσφέρει πλέον μια πρωτότυπη ιδέα για την εξατομίκευση της

Ενδοοικογενειακή κόντρα για τα Audi RS3 Sedan και R8 V10 Spyder (video)

Όταν ο μικρός σου αδελφός σε προκαλεί, αλλά ξέρεις ότι είσαι πιο δυνατός από αυτόν τότε η αναμέτρηση δεν έχει