Breaking News

Σαγηνεύει η νέα Porsche 911 (video)

Σαγηνεύει η νέα Porsche 911 (video)

Ένα από τα πιο εμβληματικά supercars στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης αναμφισβήτητα είναι η Porsche 911.

Επομένως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τη νέα της γενιά. Η 911 λοιπόν όγδοης γενιάς έχοντας πίσω της 55 χρόνια καριέρας πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι του Λος Άντζελες που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Σχεδιαστικά η νέα 911 δεν παίρνει μεγάλες αποστάσεις από τον προκάτοχο της, ενώ οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στους Led προβολείς, στους προφυλακτήρες, στο εμπρός καπό, στους τονισμένους θόλους των τροχών, στα πίσω φωτιστικά σώματα με τις πιο αιχμηρές γραμμές που επικοινωνούν μεταξύ τους, όπως συμβαίνει και με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Porsche Mission E.

Παράλληλα διατηρείται η κεκλιμένη γραμμή της οροφής, οι χειρολαβές των θυρών είναι εντοιχισμένες στο αμάξωμα και ξεπροβάλουν όταν τις πιέσεις, ενώ το μπροστινό τμήμα είναι φαρδύτερο.

Στο εσωτερικό τώρα της νέας 911, το ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο υπόσχεται βελτιωμένους χώρους, υπάρχει μεγάλη κεντρική οθόνη 10,9 ιντσών, ενώ η Porsche αναφέρει πως ο σχεδιασμό του ταμπλό εμπνεύστηκε από την 911 της δεκαετίας του ΄70.

Σχετικά με τους κινητήρες τώρα, ο υπερτροφοδοτούμενος επίπεδος των 3.0 λίτρων των 911 Carrera S και 911 Carrera 4S, απέκτησε επιπλέον 30 ίππους και τώρα η ισχύς του φτάνει τους 450 ίππους. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα η 911 Carrera S  και η 911 Carrera 4S χρειάζονται 3,7 δευτ. και 3,6 δευτ. αντίστοιχα, ενώ η τελική ταχύτητα για την πρώτη φτάνει τα 308 χλμ./ώρα και για τη δεύτερη τα 306 χλμ./ώρα.

Στη αγορά της Γερμανίας η 911 Carrera S θα κοστίζει 120.125 ευρώ και η 911 Carrera 4S 127.979 ευρώ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Volvo FH 540 που μεταφέρει ήρωες κινουμένων σχεδίων (video)

Όταν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αντικρίζουν το συγκεκριμένο φορτηγό Volvo FH 540 ενθουσιάζονται, καθώς πάνω του

Γυαλιά ηλίου Ray-Ban από την Ferrari

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί ίσως σκέφτονται να αποκτήσουν ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Μια ξεχωριστή πρόταση λοιπόν είναι αυτή

Ποιο εργοστάσιο της Nissan θα δουλεύει διπλοβάρδια;

Οι πολύ καλές επιδόσεις που καταγράφει η Nissan στη Ρωσία την οδήγησαν στην απόφαση να προσθέσει και δεύτερη βάρδια στη