Breaking News

Ο σοβαρός λόγος που η Ford ανακαλεί 1,5 εκ. Focus

Ο σοβαρός λόγος που η Ford ανακαλεί 1,5 εκ. Focus

Μια μεγάλη ανάκληση των μοντέλων Focus αναγκάζεται να κάνει η Ford στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ο λόγος είναι ένα πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου των Focus. Συγκεκριμένα, μια βαλβίδα στο σύστημα καθαρισμού του ντεπόζιτου μπορεί να παραμείνει ανοιχτή κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει παραμόρφωση στο ρεζερβουάρ αν διαρκέσει αρκετά.

Παράλληλα τονίζεται ότι ο εγκέφαλος του Focus δυστυχώς δε μπορεί να ανιχνεύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ο μόνο τρόπος για να υποψιαστούν οι οδηγοί είναι να παρατηρήσουν αν υπάρχουν αυξομειώσεις στο δείκτη καυσίμου ή δυσλειτουργία της σχετικής ένδειξης.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργεία του αυτοκινήτου εν κινήσει κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα ή να μη μπορέσει να ενεργοποιηθεί ξανά μετά από στάση.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει καταγραφεί κάποιο σχετικό ατύχημα με τη συγκεκριμένη αιτία.  Η ανάκληση ξεκινάει 10 Δεκεμβρίου και  αφορά σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Focus στις Η.Π.Α. χρονολογίας από το 2012 έως το 2018 που τροφοδοτούνται από τους δίλιτρους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες GDI και GTDI. Όλες οι εργασίες φυσικά θα γίνουν δωρεάν.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
FocusFordανάκλησηΗ.Π.Α

Related Articles

Ποια αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο Ουζμπεκιστάν;

Στην Ελλάδα έχουμε μείνει στις υποσχέσεις για μεγάλες επενδύσεις, ωστόσο καμιά αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει εργοστάσιο στη χώρα μας. H Lada

Τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα έχει το νέο Mini JCW GP

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής της Mini και μάλλον για το πιο γρήγορο στην κατηγορία των hatchback.

Οι τιμές του ανανεωμένου Fiat Tipo στην ελληνική αγορά

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι πλέον το ανανεωμένο Fiat Τipo, το οποίο προσφέρεται με αποδοτικούς κινητήρες, τρία πακέτα εξοπλισμού (Style/Style+,