Breaking News

Φιλικό στα άτομα με αναπηρία το λεωφορείο MAN Lion’s Coach

Φιλικό στα άτομα με αναπηρία το λεωφορείο MAN Lion’s Coach

Με σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα το τμήμα μετατροπών της MAN έκανε πιο εύκολη την επιβίβαση και αποβίβαση τους στο λεωφορείο Lion’s Coach.

Το τμήμα BMC (Bus Modification Center) της MAN εδρεύει στο Πλάουεν της Γερμανίας, λειτουργεί από το 2015 και απασχολεί 140 υπαλλήλους, ανέλαβε την τοποθέτηση ειδικού εξωτερικού ανελκυστήρα στην πίσω πόρτα του λεωφορείου Lion’s Coach, ώστε οι επιβάτες με κινητικά προβλήματα και όσοι μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο να αισθάνονται ασφάλεια και άνεση εισερχόμενοι και εξερχόμενοι σε αυτό.

Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο λεωφορείο Lion’s Coach με το συγκεκριμένο σύστημα, η τοποθέτηση του οποίου ζητήθηκε από την Voyages Emile Weber, μια  εταιρεία από το Λουξεμβούργο που ειδικεύεται στις μεταφορικές ανάγκες των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Παράλληλα εντός του εν λόγω λεωφορείου Lion’s Coach τοποθετήθηκε και ένα ειδικό κάθισμα, ώστε να επιτρέπει την μετακίνηση των επιβατών με περιορισμένη κινητικότητα προς την τουαλέτα. Το εν λόγω περιστρεφόμενο κάθισμα που ανυψώνεται σε δυο μεταλλικές δοκούς διαθέτει ταπετσαρία, υποπόδιο, ζώνη ασφαλείας και χειρολαβή.

Στην καμπίνα της τουαλέτας τώρα έχουν τοποθετηθεί χειρολαβές και στις δυο πλευρές, κουμπί συναγερμού, στεγνωτήριο χεριών, σαπουνοθήκη, χαρτί και Led φωτισμός.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Lexus RX τώρα και επταθέσιο (video)

Όπως μας είχε ενημερώσει η Lexus παρουσίασε την πρακτικότερη έκδοση του RX με τρεις σειρές καθισμάτων. Ο λόγος για το

Οι ιδιοκτήτες ιαπωνικών μοντέλων τα πωλούν μετά από 15 χρόνια

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που πραγματοποίησε το iSeeCars, οι ιδιοκτήτες ιαπωνικών μοντέλων στην Αμερική τα έχουν στην κατοχή τους πάνω

Η συναρμολόγηση του νέου BMW i8 Roadster (video)

Η ανοιχτή έκδοση του BMW i8 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα εντός του μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η