Breaking News

Ηλεκτροκίνητα και υβριδικά φορτηγά από την DAF (video)

Ηλεκτροκίνητα και υβριδικά φορτηγά από την DAF (video)

Το ρεύμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης δεν έχει χτυπήσει μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα φορτηγά όπως αποδεικνύεται και στο περίπτερο της DAF στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων που πραγματοποιείται στο Ανόβερο.

Με τη βοήθεια της ρεπόρτερ Ίντα θα γνωρίσουμε στο παρακάτω video τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά LF και CF, αλλά και το υβριδικό CF. Ξεκινάμε με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο LF, το οποίο ενδείκνυται για διανομές προϊόντων εντός της πόλης, εκπέμπει μηδενικούς ρύπους άρα είναι φιλικότατο προς το περιβάλλον, ενώ με μια πλήρη φόρτισή του η αυτονομία του φτάνει τα 220 χλμ.

Η φόρτιση του από τον επαγγελματία οδηγό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη μέρα το πρωί να εργαστεί ξέγνοιαστος. Φυσικά το ηλεκτροκίνητο LF έχει αθόρυβη λειτουργία.

Tώρα για μεταφορές μεγαλύτερων φορτίων με τα ίδια οφέλη που προσφέρει το ηλεκτροκίνητο LF συνίσταται το επίσης ηλεκτροκίνητο CF, η αυτονομία του οποίου όμως είναι χαμηλότερη στα 100 χλμ. Στη διαδικασία της ταχείας φόρτισης η μπαταρία του CF φορτίζει εντός μόλις 30 λεπτών.

Περνάμε τώρα στο υβριδικό CF το οποίο συνδυάζει ηλεκτροκινητήρα και πετρελαιοκινητήρα, με τον πρώτο να ταιριάζει στις αστικές διανομές και το δεύτερο στα δρομολόγια εκτός πόλης.

Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά LF και CF και το υβριδικό CF θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με την DAF, στους δρόμους τους επόμενους μήνες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πωλείται εξάτροχο Lada Niva με καρότσα

Αυτό είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο Lada Niva που υπάρχει στον κόσμο, καθώς έχει υποστεί σημαντικότατες τροποποιήσεις. Όπως βλέπετε και

Μετωπική σύγκρουση Scania με Volkswagen Golf (video)

Αν νομίζετε ότι δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests) πραγματοποιούν οι εταιρείες μόνο στα επιβατικά οχήματα κάνετε λάθος, καθώς και τα φορτηγά

Φορτηγά της Scania θα κινούνται όπως τα τρόλεϊ

Στην εξέλιξη των καινοτόμων ηλεκτρικών αυτοκινητόδρομων (eHighway) που αναπτύσσονται στη Γερμανία θα συμβάλει η Scania. Τι είναι όμως οι ηλεκτρικοί