Breaking News

Πριν 75 χρόνια το πρώτο λεωφορείο της MAN με αέριο

Πριν 75 χρόνια το πρώτο λεωφορείο της MAN με αέριο

Πολυετή εμπειρία διαθέτει η MAN στα λεωφορεία που χρησιμοποιούν ως εναλλακτική μορφή ενέργειας το αέριο.

Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την ύπαρξη του πρώτου της λεωφορείου με αέριο το 1943. Πριν από 75 χρόνια λοιπόν η MAN λάνσαρε το εν λόγω λεωφορείο που χρησιμοποιήθηκε στις δημόσιες συγκοινωνίες της Νυρεμβέργης.

Το δεύτερο ρυμουλκούμενο βαγόνι του συγκεκριμένου λεωφορείου αύξανε την αυτονομία κίνησης και το χρόνο εξυπηρέτησης του κοινού, καθώς δεξαμενές αερίου ήταν τοποθετημένες στην οροφή αλλά και στον εσωτερικό του χώρο. Η χωρητικότητα των δεξαμενών έφτανε τα 22 κυβικά μέτρα.

Εξ αρχής η σχεδίαση του λεωφορείου είχε γίνει με γνώμονα να τροφοδοτείται από αέριο, ενώ οι μηχανικοί της MAN είχαν την απαιτούμενη τεχνογνωσία, καθώς έφτιαχναν σασί για διπλά λεωφορεία από το 1935. Την ίδια χρονική περίοδο η MAN κατασκεύαζε σασί και για φορτηγά που μπορούσαν να υποστηρίξουν ενναλακτικά καύσιμα.

Σημαντικότερος και νεότερος διάδοχος του πρώτου λεωφορείου με αέριο της ΜΑΝ είναι το Lion’s City με την κωδική ονομασία G E1856 LOH και κινητήρα αερίου E18,  το οποίο κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο.


Tags assigned to this article:
Lion’s CityMANαέριολεωφορείο

Related Articles

Hyundai: Άλλαξε έξω και μέσα το Tucson – Μπορείτε να εντοπίσετε τις διαφορές; (φωτογραφίες)

Με φρεσκαρισμένη αμφίεση και επανασχεδιασμένο εσωτερικό μας συστήνεται το ανανεωμένο Hyundai Tucson. Αν και η Hyundai αναφέρει ότι το Tucson

Δυο συλλήψεις για «πειραγμένο» ταχογράφο σε φορτηγό

Ίσως να έχετε δει και εσείς κάποια στιγμή στο δρόμο να σας προσπερνά με αρκετή ταχύτητα ένα φορτηγό και να

Μια BMW X3 εισέβαλε σε πεζόδρομο στο Κουκάκι

Το απόλυτο κομφούζιο επικράτησε προχτές το βράδυ στον πεζόδρομο της οδού Γεωργίου Ολυμπίου στο Κουκάκι. Η ασημί BMW X3 (πρώτης