Breaking News

Γιατί η Nissan αποσύρει το Pulsar από την Ευρώπη;

Γιατί η Nissan αποσύρει το Pulsar από την Ευρώπη;

Η κυριαρχία των SUV και των crossover έχει παραγκωνίσει σημαντικά ορισμένες κατηγορίες, ενώ «θύμα» αυτής της τάσης φαίνεται ότι έπεσε το Nissan Pulsar.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η Nissan πήρε την απόφαση να διακόψει τη διάθεση του ιαπωνικού hatchback από τις αγορές της Ευρώπης, όπως και το sedan Almera από την αγορά της Ρωσίας.

Η εμπορική πορεία του Pulsar ξεκίνησε το 2014, ωστόσο ειδικά την περασμένη χρονιά δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε η Nissan, καθώς οι πωλήσεις του στην Ευρώπη δε ξεπέρασαν τις 25.000 μονάδες, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί ήταν 64.000 μονάδες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ήδη το Pulsar έχει σταματήσει να διατίθεται στην αγορά της Βρετανίας.

Η Nissan άλλωστε έχει δείξει ότι έχει στρέψει το εντονότερο ενδιαφέρον προς τα ελευθέρου χρόνου οχήματα όπως το Juke, το Χ-Trail και το δημοφιλές Qashqai. Στη γκάμα της ωστόσο παραμένει το Micra, το ηλεκτροκίνητο Leaf, το 370Z και το GT-R.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το λιοντάρι ύψους 4,8 μέτρων της Peugeot (video)

Ο όρθιος λέοντας είναι ως γνωστόν το έμβλημα της Peugeot, ενώ στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης στις 8 Μαρτίου θα

Το πιο γρήγορο περιπολικό Skoda Octavia

Όταν ακούμε στην Ελλάδα το όνομα της Skoda Octavia στο μυαλό μας κατευθείαν έρχονται τα ταξί και τα περιπολικά. Στην

Πόσα Lada έχουν πουληθεί το 2020;

Η φετινή χρονιά είναι αρκετά δύσκολη, μεταξύ άλλων και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταρρακώσει