Breaking News

Με 180 ίππους ο νέος βενζινοκινητήρας του Opel Grandland X

Με 180 ίππους ο νέος βενζινοκινητήρας του Opel Grandland X

Τα οφέλη της εξαγοράς της από τον Όμιλο PSA «εκμεταλλεύεται» η Opel, καθώς πλέον το Grandland X μπορεί να χρησιμοποιεί ένα νέο κινητήρα.

Ποιος είναι αυτός; Ο υπερτροφοδοτούμενος αλουμινένιος βενζινοκινητήρας PureTech των 1.6 λίτρων, ο οποίος τοποθετείται πλέον κάτω από το καπό του Grandland X. Αποδίδει 180 ίππους (5.500 σ.α.λ.) και 250 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Σημειώστε ότι εν λόγω βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων. Επιτρέπει στο Grandland X επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 8,0 δευτ. και τελική ταχύτητα 222 χλμ./ώρα. Αρκετά αξιόλογες επιδόσεις δηλαδή.

Σύμφωνα πάντα με την Opel με το συγκεκριμένο βενζινοκινητήρα το Grandland X προσφέρει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται για τις χαμηλές του εκπομπές ρύπων, χάρη στο φίλτρο σωματιδίων βενζίνης GPF, με αποτέλεσμα να εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP. Παράλληλα η Opel ανακοινώνει επίσημη μέση κατανάλωση 5,7 λίτρα/100 χλμ.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα στη γκάμα του Grandland X, ενώ συνδυάζεται με την έκδοση Ultimate και εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με ζάντες 19 ιντσών, ασημένιες ράγες οροφής, εργονομικά καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις και ηχοσύστημα της Denon.



Related Articles

Πωλείται η Mercedes του Μάικλ Τζόρνταν

Του έχει αποδοθεί ο τίτλος του καλύτερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, ενώ έχει αποσπάσει 10 τίτλους πρώτου σκόρερ στο NBA. Ο

Κάμεραμαν σε ταινίες του Χόλυγουντ το Ford Edge ST (video)

Μπορεί το νέο Edge ST να μην εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο σύμφωνα με τη Ford θα είναι υπεύθυνο για

Ηλεκτρικό και διώροφο το νέο λεωφορείο της Hyundai

Πέρα από τα επιβατικά της μοντέλα η Hyundai επιδεικνύει και τις ικανότητες της στην κατασκευή προηγμένων τεχνολογικά λεωφορείων. Στην Έκθεση