Breaking News

Το αραβικό supercar των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων

Το αραβικό supercar των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων

Μαγνήτισε τα βλέμματα το supercar Fenyr της W Motors, το οποίο τέσσερις μήνες μετά από την πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης έκανε μια δυναμική εμφάνιση στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Τροφοδοτείται από έναν επίπεδο κινητήρα της Porsche χωρητικότητας 3.8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 800 ίππους και 1.000 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ζυγίζει 1.450 κιλά, ενώ έχει επιτευχτεί η  ιδανική κατανομή βάρους σε ποσοστό 50:50. Μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 2,8 δευτ., από 0-200 χλμ./ώρα εντός 98,4 δευτ. και να φτάσει τα 402 χλμ./ώρα.

Το Fenyr αποτελεί το επόμενο μοντέλο της W Motors μετά το Lycan, το οποίο είχε εμφανιστεί στη ταινία “Fast and Furious 7” και στη συνέχεια έγινε γνωστό με ψηφιακή μορφή σε βιντεοπαιχνίδια.

Τα φωτιστικά σώματα του Lycan είχαν στολιστεί με διαμάντια, ενώ διαθέτουν και ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα. Μόνο επτά Lycan κατασκευάστηκαν, ενώ το καθένα πουλήθηκε για 3,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το Fenyr είναι πιο «προσιτό» καθώς κοστίζει 1,2 εκατομμύρια δολάρια με την W Motors να επιθυμεί την κατασκευή 25 μοντέλων το χρόνο με μέγιστο συνολικό αριθμό παραγωγής τα 100 κομμάτια.

Η παραγωγή του Lycan όπως και του Fenyr θα πραγματοποιείται στην Ιταλία από την Magna Stey. Ωστόσο η W Motors είναι η πρώτη εταιρία από τη Μέση Ανατολή που κατασκευάζει πολυτελή supercars. Η έδρα της βρίσκεται στο Ντουμπάι, ενώ αρχικά ιδρύθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου το 2012.


Tags assigned to this article:
FenyrLycanMagna SteyW Motors

Related Articles

Tο σπάνιο Toyota 2000GT με 60 ευρώ

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από 53 χρόνια ότι το Toyota 2000GT θα συνδέονταν κυριολεκτικά με την τεχνολογία του

Λεωφορεία της Mercedes φτάνουν στην Πολωνία

Οι δημόσιες μεταφορές με λεωφορεία στην Βαρσοβία θα γίνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους με οχήματα της Mercedes. Στην πολωνική πρωτεύουσα

Στα πίσω καθίσματα της Rolls-Royce Phantom κάνεις ότι θες χωρίς να σε βλέπουν

Εκτός από χλιδή, άνεση και επιδόσεις οι εκλεκτοί πελάτες της Rolls-Royce που επιλέγουν τη Phantom επιθυμούν και ιδιωτικότητα για τις