Breaking News

Ένα Ford Μustang του 1965 με τεχνολογία από το μέλλον

Ένα Ford Μustang του 1965 με τεχνολογία από το μέλλον

Έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές ότι το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στην αυτόνομη οδήγηση, η οποία διαρκώς εξελίσσεται με γοργά βήματα από τους περισσότερους κατασκευαστές.

Η άφιξη της αναμένεται τα επόμενα χρόνια στα επερχόμενα μοντέλα, επομένως είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι ένα παλιό Ford Mustang χρονολογίας του 1965 μπορεί να κινηθεί αυτόνομα.

Kαι όμως αυτό συνέβη χάρη στη Siemens η οποία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κράνφιλντ πάντρεψε το ρετρό με την τεχνολογία αιχμής εξοπλίζοντας το ιστορικό Mustang με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο το Μustang εξοπλίζεται με αισθητήρες και ραντάρ για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο χάρτη διαδρομής 1,86 χλμ. Οι σχετικές τροποποιήσεις δεν είναι ορατές, καθώς διακρίνουμε μόνο δυο αισθητήρες κοντά στο καπό, ενώ στο εσωτερικό παρατηρούμε ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί που πιθανώς ακινητοποιεί το όχημα σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

Το Μustang θα το δούμε να κινείται αυτόνομα στο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.



Related Articles

Το ρολόι της Aston Martin που κοστίζει σχεδόν 6.000 ευρώ

Το να αποκτήσει κανείς ένα μοντέλο της Aston Martin είναι σίγουρα κάτι αρκετά δαπανηρό, ενώ το ίδιο φαίνεται πως ισχύει

Ετοιμάζεται το σπορ Hyundai Elantra N Line (video)

Πρόσφατα η Hyundai παρουσίασε το νέο Elantra (σε ορισμένες αγορές είναι γνωστό ως Avante), ενώ τώρα μας προετοιμάζει για την

Το Nissan Kicks για άτομα με ειδικές ανάγκες

Το Nissan Kicks  στη νέα έκδοση S Direct απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, προσφέροντας τους τη χαρά της οδήγησης.