Breaking News

ΒΜW i3 και i8 από πραγματικό χρυσό

ΒΜW i3 και i8 από πραγματικό χρυσό

Η φράση ότι λάμπει δεν είναι χρυσός θα ταίριαζε γάντι στις συγκεκριμένες BMW i3 και i8, ωστόσο δεν ευσταθεί.

Αυτό διότι οι χρυσές αποχρώσεις τους που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες έχει δημιουργηθεί από πραγματικό χρυσό 24 καρατίων. Ο λόγος για τις εκδόσεις ονόματι Starlight που δημιούργησε η BMW Τσεχίας. Μόνο μια i3 Starlight και μια i8 Starlight κατασκευάστηκαν και θα δημοπρατηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η εν λόγω χρυσή σκόνη δημιουργήθηκε από την ειδική στο συγκεκριμένο είδος εταιρία Liebscher Blattgold, εφαρμόστηκε από το ζωγράφο Μίροσλαβ Σπιτσάκ, το σχεδιαστή Ζολτάν Ματόυσκα και το τοπικό βαφείο Toplac. Έχει διαβαθμισμένους τόνους και εξασθενεί στο πίσω τμήμα όπου γίνεται μαύρη, ώστε να δίνει την εντύπωση ενός αστεριού στον ουρανό.

Σύμφωνα με τη BMW η βαφή αποτελείται από χιλιάδες χρυσές σταγόνες και εφαρμόζει σε τέσσερις στρώσεις πάνω από τις υπάρχουσες έξι στρώσεις. Το χρυσό θέμα επεκτείνεται και στα ενδότερα των i8 και i3. Συγκεκριμένα στους αεραγωγούς, στα κεντρικά πάνελ, στο τιμόνι και στα μαρπσιέ των θυρών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
i3i8StarlightΒΜWΤσεχία

Related Articles

Βελτιωμένη Toyota Supra με 450 ίππους

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Manhart ειδικεύεται στην αναβάθμιση κινητήρων της BMW, επομένως δε θα περίμενε κανείς ότι θα «πείραζε» τη

H Opel πούλησε 1.111.111 Insignia

Ένα νέο ορόσημο σημείωσε η Opel στις πωλήσεις του Insignia, καθώς η καταμέτρηση έφτασε στο ξεχωριστό αριθμό των 1.111.111 μονάδων

Το νέο Ford Focus δε μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (video)

Όταν οδηγούμε σε δρόμους που δε γνωρίζουμε υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτούμε και να μπούμε κατά λάθος σε δρόμο που