Breaking News

Το υβριδικό Ford Mondeo τα βάζει με αεροπλάνο (video)

Το υβριδικό Ford Mondeo τα βάζει με αεροπλάνο (video)

Μια παρέα φίλων που αγαπά το σκι χωρίστηκε στα δυο, ώστε κάποιοι να ταξιδέψουν στις Άλπεις με αεροπλάνο και οι υπόλοιποι με το υβριδικό Ford Mondeo.

Αφορμή για το εν λόγω εγχείρημα στάθηκε το γεγονός ότι πέρα από το να σερφάρουν πάνω στο χιόνι αγαπούν αρκετά και το περιβάλλον. Αυτό όμως έρχεται σε κόντρα όταν επιλέγουν ως μεταφορικό μέσο το αεροπλάνο, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το αεροπλάνο εκπέμπει 350,08 γρ./χλμ. CO2 για κάθε επιβάτη που μεταφέρει, ενώ το υβριδικό Μondeo για κάθε επιβάτη του μόλις 173 γρ./χλμ. C02. Σαφέστατα το ταξίδι με το υβριδικό Μondeo διήρκησε αρκετά περισσότερο, καθώς απαιτηθήκαν 10 ώρες οδήγησης, ενώ με το αεροπλάνο το ταξίδι διαρκεί δυο ώρες.

Το συμπέρασμα είναι ότι το υβριδικό Μondeo κερδίζει στους τομείς του συνολικού κόστους, της φιλικότητας προς το περιβάλλον, της ταξιδιωτικής εμπειρίας που είναι λογιότερη αγχωτική, ενώ δε θέτει περιορισμό στις αποσκευές. Το αεροπλάνο τώρα έρχεται πρώτο μόνο στο χρόνο που απαιτείται για την άφιξη στον προορισμό.



Related Articles

Από το πρώτο Volkswagen Polo GTI του 1998 στη νέα συλλεκτική και επετειακή έκδοση (εικόνες)

Το Volkswagen Polo GTI εκφράζει εδώ και 25 χρόνια στους δρόμους το πάθος για σπορ οδήγηση, ενώ φτάνει στην κορύφωση

Ο τυφώνας του κατέστρεψε το αυτοκίνητο και η Toyota του χάρισε ένα ολοκαίνουργιο

Υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων Toyota που πίνουν νερό στο όνομα της ιαπωνικής εταιρείας, λόγω της αξεπέραστης αξιοπιστίας που προσφέρει. Ωστόσο

Πιο άγριο το Hyundai i30N και για πρώτη φορά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο i30Ν μας δίνει η Hyundai μέσα από τρεις σκοτεινές φωτογραφίες που δημοσίευσε. Η ισχυρότερη