Breaking News

Μισό εκατομμύριο Kia ανακαλούνται λόγω αερόσακων και ζωνών ασφαλείας

Μισό εκατομμύριο Kia ανακαλούνται λόγω αερόσακων και ζωνών ασφαλείας

Σε μια γιγαντιαία ανάκληση οχημάτων της φαίνεται πως θα προχωρήσει η Kia στις Η.Π.Α, καθώς μάλλον έχει προκύψει σοβαρό θέμα ασφαλείας.

Λόγω λοιπόν ενός ηλεκτρονικού προβλήματος που υπερφορτώνει τη μονάδα έλεγχου σε περίπτωση σύγκρουσης, ενδέχεται να μη λειτουργήσουν σωστά οι αερόσακοι και οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα εντόπισε πριν από λίγους μήνες, έπειτα από έρευνα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA). Το εν λόγω πρόβλημα αφορά και μοντέλα της Hyundai, η οποία προχώρησε τον προηγούμενο Φεβρουάριο και Απρίλιο στην ανάκληση 580.000 οχημάτων της. Τώρα η Kia για το ίδιο ζήτημα θα προβεί στην ανάκληση 507.000 οχημάτων της στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα μέχρι τώρα εξαιτίας αυτού του προβλήματος έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και έξι τραυματισμοί έπειτα από σοβαρές συγκρούσεις αυτοκίνητων της Kia και της Hyundai.

Η ανάκληση της Kia που θα ξεκινήσει μάλλον στο τέλος Ιουνίου αφορά τα Forte Sedan και Forte Koup του 2010-2013, τα Optima του 2011-2013, τα υβριδικά Optima του 2011-2012 και τα Sedona.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
ForteHyundaiKiaNHTSAOptimaSedonaανάκληση

Related Articles

Mε 290 ίππους το νέο Volkswagen Golf GTI TCR

Επηρεασμένη προφανώς από το αγωνιστικό Golf GTI TCR η Volkswagen αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση για το δημοφιλές μικρομεσαίο

Με 35 νέα περιπολικά Hyundai i30 ενισχύθηκε η Ελληνική Αστυνομία

Ο στόλος οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει να ενισχύεται, καθώς πρόσφατα παρελήφθησαν 35 νέα περιπολικά. Όπως διακρίνουμε και στις σχετικές

Τα Smart θα είναι ηλεκτροκίνητα πλέον (video)

Κατά γενική παραδοχή το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και αυτό φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα αν επισκεφτεί κάνεις το