Breaking News

To φορτηγό Scania R 500 καταναλώνει λιγότερο καύσιμο (video)

To φορτηγό Scania R 500 καταναλώνει λιγότερο καύσιμο (video)

Την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης, για το πόσο πιο οικονομικό σε κατανάλωση καυσίμου είναι το νέο φορτηγό Scania R 500, αποτελούν φυσικά οι ιδιοκτήτες του.

Η ελβετική εταιρία διεθνών μεταφορών γεωργικών και ιατρικών προϊόντων Beat Burgin που ιδρύθηκε το 1972 συγκρίνει το παλαιότερο φορτηγό R 490 του στόλου της με το πιο σύγχρονο R 500, το οποίο αναφέρει ότι χρειάζεται 16,5% λιγότερο καύσιμο για να εκτελεί τα ίδια δρομολόγια κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρία να εξοικονομεί κάθε χρόνο το σημαντικό ποσό των 6.400 ευρώ.

Μάλιστα τονίζεται ότι οι συγκρίσεις έγιναν με ετήσια δεδομένα από διάφορες περιόδους, όπως από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, με τα φορτηγά να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο ελαστικών και με την ιδία χρήση του κλιματισμού ή της θέρμανσης.

Εκτιμάται ότι η «απόσταση» κατανάλωσης ανάμεσα στο φορτηγό R 500 και στο R 490 βρίσκεται στα πέντε λίτρα. Παράλληλα αναφέρεται ότι προς τη μεγαλύτερη οικονομία καύσιμου συνεισφέρει και το καινούργιο κιβώτιο ταχυτήτων του R 500.


Tags assigned to this article:
Beat BurginR 490R 500Scania

Related Articles

Ρέει άφθονο το χρήμα στο Ντουμπάι – Η αστυνομία απέκτησε δεύτερο περιπολικό Lamborghini Urus (φωτογραφίες)

Oι νόμοι στο Ντουμπάι είναι αρκετά αυστηροί και οι αστυνομικοί εκεί δεν αστειεύονται, ειδικά όταν οδηγούν μια Lamborghini. Στο εμιράτο

Δείτε πως τα φορτηγά DAF μετέφεραν τα κοντέινερ το 1936 (video)

Πρωτοπόρα δηλώνει η DAF  στη μεταφορά των μεγάλων και βαριών κοντέινερ, καθώς η σχετική της πείρα αριθμεί 82 ολόκληρα χρόνια.

Η Lamborghini Huracan που καθοδηγεί αεροσκάφη

Αν πρόκειται τις επόμενες μέρες να ταξιδέψετε στην Ιταλία δεν αποκλείεται όταν προσγειωθεί το αεροσκάφος σας να δείτε μια Lamborghini