Breaking News

Και όμως αυτή είναι μια Mercedes SLK

Και όμως αυτή είναι μια Mercedes SLK

Καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητο που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες δε σας θυμίζει σε καμία περίπτωση την Mercedes SLK πρώτης γενιάς.

Ωστόσο υπάρχει λύση στο μυστήριο αυτό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας με την ιστορία της σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανίας GAZ (Gorkovsky Automobiljni Zavod).

Από το 1956 έως το 1970 η GAZ κατασκεύαζε το μοντέλο 21, το οποίο προσφέρονταν με τετράθυρο sedan αμάξωμα, με πεντάθυρο wagon και δίπορτο cabriolet, ενώ η παραγωγή του στα δεκατέσσερα αυτά χρόνια ξεπέρασε τις 600.000 μονάδες.

Μη βιάζεστε όμως, καθώς το μαύρο αυτοκίνητο που βλέπετε δεν είναι ένα GAZ 21 cabriolet, παρότι του μοιάζει πάρα πολύ. Πρόκειται για μια Mercedes SLK του 1999 που το 2017 μετατράπηκε στο GAZ 21 Cabriolet.

Το εξωτερικό αποτέλεσμα είναι αρκετά επιτυχημένο, καθώς έχουν αλλάξει φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρες, καπό, μάσκα, οι τροχοί και οι θόλοι τους. Μόνο η καμπίνα του που έχει μείνει ίδια, με εξαίρεση τις καφέ και κρεμ δερμάτινες επενδύσεις, προδίδει ότι πρόκειται για την SLK.

Το εν λόγω “GAZ 21 Cabriolet” πωλείται στην τιμή των 42.400 ευρώ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ξεπούλησε το SEAT Leon Cupra R

Από τα 799 συνολικά Leon Cupra R που κατασκεύασε η SEAT μόλις 24 διατέθηκαν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και

Lada: Είχε να κάνει τέτοιο ρεκόρ από το Δεκέμβριο του 2013

Το ημερολόγιο έδειχνε Δεκέμβριο του 2013 όταν η Lada σημείωσε το μεγαλύτερο αριθμό μηνιαίων της πωλήσεων (38.948 μονάδες). Σχεδόν εφτά

Ένα κουνελάκι εμπνέει τους σχεδιαστές της Nissan (video)

Σε ένα Κέντρο Σχεδίασης, όπως αυτό της Nissan που βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, αυτό που περιμένεις να συναντήσεις