Breaking News

Ένα Toyota Prius που καταναλώνει αιθανόλη

Ένα Toyota Prius που καταναλώνει αιθανόλη

Ως γνωστόν το Toyota Prius είναι ένα υβριδικό μοντέλο που διαθέτει μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πρωτότυπο ασημί Prius που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, δημιουργήθηκε από την Toyota Βραζιλίας σε συνεργασία με  μηχανικούς από την Ιαπωνία, ώστε ο κινητήρας του να μη χρησιμοποίει βενζίνη αλλά αιθανόλη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η αιθανόλη χρησιμοποιείται ευρέως ως εναλλακτική μορφή ενέργειας από τα αυτοκίνητα στη Βραζιλία. Πρόκειται για μια πλήρως ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, παράγεται εκεί με βάση το ζαχαροκάλαμο, ενώ στις Η.Π.Α από το καλαμπόκι.

Η παρουσίαση του Prius που καταναλώνει αιθανόλη πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο σε κυβερνητικά στελέχη, ερευνητές πανεπιστημίων και εκπροσώπους της γεωργικής βιομηχανίας.


Tags assigned to this article:
PriusToyotaαιθανόληΒραζιλία

Related Articles

Το Isuzu Concept FD-SI με κυψέλες αποθήκευσης εμπορευμάτων

Με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο οραματίζεται η Isuzu τα μελλοντικά οχήματα παράδοσης εμπορευμάτων. Αυτό τουλάχιστον είναι εμφανές από το ιδιαίτερο

H Porsche σχεδίασε υπερπολυτελές γιότ (video)

Η σχεδιαστική υπογραφή της Porsche δε μπαίνει πλέον μόνο στην άσφαλτο με τα supercars της, αλλά και στη θάλασσα. Με

Πενήντα συλλεκτικά SEAT Leon ST Cupra

Η νέα έκδοση του πρακτικότερου station-wagon SEAT Leon ST Cupra έχει τα πάντα, καθώς διακρίνεται για τη δύναμη, τους χώρους,