Breaking News

Η Audi κατασκευάζει το R8 μαζί με την αγωνιστική του έκδοση

Η Audi κατασκευάζει το R8 μαζί με την αγωνιστική του έκδοση

Δε συνηθίζεται από μια αυτοκινητοβιομηχανία να εξάγει από την ίδια γραμμή παραγωγής συμβατικά και αγωνιστικά μοντέλα, ωστόσο η Audi κάνει τη διαφορά.

Στο εργοστάσιο της “Böllinger Höfe” που βρίσκεται στη Γερμανία κατασκευάζονται ταυτόχρονα τόσο το supercar R8, το οποίο αν και του ταιριάζει το περιβάλλον της πίστας μπορεί να κυκλοφορεί και νόμιμα στους δημόσιους δρόμους, όσο και το αγωνιστικών προδιαγραφών R8 LMS GT4.

Η παρουσίαση του R8 LMS GT4 πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, ενώ προφανώς ο λόγος που κατασκευάζεται από κοινού με το R8 είναι ότι το 60% των εξαρτημάτων τους είναι κοινά. Παράλληλα χρησιμοποιούν τον ίδιο V10 κινητήρα των 5.2 λίτρων, αλλά και το ίδιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Η παραγωγή του R8 LMS GT4 ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, ενώ κάθε μέρα κατασκευάζεται μόλις ένα. Τα πρώτα δώδεκα παραδόθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στις ομάδες που τα είχαν παραγγείλει, ενώ πλέον ο αριθμός τους έχει φτάσει στα πενήντα. Τον Ιανουάριο μάλιστα τα R8 LMS GT4 της ομάδας Phoenix Racing έκαναν το 1-2 κερδίζονταν στο 24ωρο αγώνα του Ντουμπάι.

Σημειώστε ακόμα ότι η τιμή του R8 LMS GT4 βρίσκεται κάτω από τα 200.000 ευρώ.


Tags assigned to this article:
AudiBöllinger HöfePhoenix RacingR8R8 LMS GT4

Related Articles

Οι ιδιοκτήτες ιαπωνικών μοντέλων τα πωλούν μετά από 15 χρόνια

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που πραγματοποίησε το iSeeCars, οι ιδιοκτήτες ιαπωνικών μοντέλων στην Αμερική τα έχουν στην κατοχή τους πάνω

Η Toyota Supra που πουλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια ευρώ

Όσοι έχετε βάλει στο «μάτι» τη νέα Toyota Supra που αποκαλύφτηκε πριν από μερικές μέρες μην τρομάζετε, δε θα είναι

To Ford Tourneo Connect που διένυσε ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα

Την ιστορία ενός απόλυτα ικανοποιημένου πελάτη της μοιράζεται μαζί μας η Ford. Ο λόγος για τον Τζέιμς Φόλι από την