Breaking News

Μια παρθένα Lamborghini Diablo

Μια παρθένα Lamborghini Diablo

Ανέγγιχτη είναι η συγκεκριμένη Lamborghini Diablo, καθώς δεν την έχει ακουμπήσει ο χρόνος ούτε χέρι οδηγού.

Για την ιστορία θα πρέπει πρώτα να αναφέρουμε ότι από 1990 έως το 2001 η Lamborghini κατασκεύασε συνολικά 2.900 Diablo. Η εν λόγω φέρει την κορυφαία έκδοση VT 6.0 SE, η οποία συνδύαζε τον V12 κινητήρα των 6.0 λίτρων με ισχύ 550 ίππων που τροφοδοτούσε την Diablo GT και την τετρακίνηση της Diablo VT. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η «απλή» πισωκίνητη Diablo διέθετε κινητήρα 5.7 λίτρων απόδοσης 485 ίππων.

Με αριθμό παραγωγής 40 από τις μόλις 42 συνολικά Diablo VT 6.0 SE που κατασκεύασε η ιταλική εταιρία των supercars, πουλήθηκε στην καφέ απόχρωση “Marrone Eklipsis”, ενώ προσφέρονταν και στη χρυσή απόχρωση “Oro Elios”. Στο εσωτερικό της διακρίνουμε τις καφέ και λευκές δερμάτινες επενδύσεις, ενώ εξοπλίζεται με DVD και σύστημα πλοήγησης που προέρχονταν από την Audi.

Με δεδομένα τη συλλεκτική αξία της εν λόγω έκδοσης και ότι έχει διανύσει σε όλη της τη ζωή μόλις 22 χλμ. η τιμή πώλησης της δικαιολογείται που έφτασε τα 335.200 ευρώ, όσο κοστίζει σχεδόν δηλαδή σήμερα μια καινούργια Aventador.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
AventadorDiabloDiablo VT 6.0 SELamborghini

Related Articles

Το Audi που κινείται στο έδαφος και πετάει στον αέρα (video)

Δεν είναι μόνο το PAL-V Liberty στο Σαλόνι της Γενεύης που παρουσιάζεται ως ιπτάμενο αυτοκίνητο, αλλά και το Audi PopUp.

Χρύσωσε η Nissan το Qashqai για τις πωλήσεις που έφερε το 2022

Στην ελληνική αγορά το Nissan Qashqai είναι ένα καταξιωμένο εμπορικά SUV που έχει ηγηθεί στην κατηγορία του. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία

To ουράνιο τόξο πάνω σε μια Bentley

Οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για την ανθρωπότητα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, ενώ όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και