Breaking News

Μια Rolls-Royce Ghost εμπνευσμένη από την ισλαμική τέχνη

Μια Rolls-Royce Ghost εμπνευσμένη από την ισλαμική τέχνη

Υπάρχουν σίγουρα πολλές Rolls-Royce Ghost με «άρωμα» Ανατολής, καθώς ανήκουν στους εκατομμυριούχους κυρίους που φορούν τις λευκές κελεμπίες.

Ωστόσο η συγκεκριμένη Ghost έχει έρθει όσο πιο κοντά μπορούσε στον τοπικό πολιτισμό, καθώς η διακόσμηση της είναι εμπνευσμένη από την ισλαμική τέχνη. Μια πρωτότυπη σίγουρα ιδέα που υλοποίησε στο Γκούντγουντ το τμήμα εξατομίκευσης της Rolls-Royce. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε Ghost που συνδέονταν με τον κόσμο της μουσικής, της μόδας και των θαλαμηγών.

Η εν λόγω βασίζεται στη Ghost με μακρύτερο μεταξόνιο, το αμάξωμα της έχει διχρωμία με το συνδυασμό των βαφών “Silver Sand” και “Arctic White”, πατάει σε δίχρωμες ζάντες 21 ιντσών και κατά μήκος της πλευρικής της επιφάνειας υπάρχει μια λεπτή διπλή άσπρη λωρίδα.

Εντός της καμπίνας συναντάμε ένα μοτίβο της ισλαμικής αρχιτεκτονικής στο ταμπλό, στα πτυσσόμενα τραπεζάκια που βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, στα προσκέφαλα των καθισμάτων και στο πίσω κεντρικό υποβραχιόνιο.

Τροφοδοτείσαι από έναν V12 twin-turbo 6.6 λίτρων απόδοσης 562 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η Ghost που τιμά την ισλαμική τέχνη  πωλείται από την Abu Dhabi Motors στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Υπάρχει μόνο ένα Plymouth Belmont Concept

Το συγκεκριμένο Plymouth Belmont Concept που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι απλά σπάνιο, αλλά μοναδικό, καθώς είναι το μόνο που

Πόσες Maserati Ghibli πιστεύετε ότι έχουν κατασκευαστεί;

Έπειτα από έξι χρόνια στη γραμμή παραγωγής η Maserati Ghibli έχει ένα σημαντικό λόγο να γιορτάζει. Το ιταλικό πολυτελές supercar

Νέα πιο σπορ έκδοση GSe για το Opel Grandland! (video)

Την κορυφαία και πιο σπορτίφ εκδοχή του Grandland αποκάλυψε η Opel. Το μεγαλύτερο SUV της γερμανικής εταιρείας, εντάχθηκε στη νέα